Otmenost ježa

AVANTURA REČI

Autor: Mjurijel Barberi

Žanr: SAVREMENA KNJIŽEVNOST


(5/5; broj glasova: 1)
Cena u knjižarama: 999,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 719,28 RSD
Vaša cena:
799,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 323
Štampa Crno bela

Opis: Otmenost ježa, Mjurijel Barberi


„Zovem se Rene, imam pedeset četiri godine, radim kao pazikuća u buržujskoj zgradi u Ulici Grenel broj 7. Udovica sam, niska, ružna, punačka, imam kurje oči na stopalima i, ako je verovati nekim meni samoj neprijatnim jutrima, iz usta mi izbija zadah mamuta. Ali pre svega, toliko se dobro uklapam u uobičajenu predstavu o pazikućama da nikome ne bi palo na um da sam načitanija od svih onih nadmenih bogataša.” 
„Zovem se Paloma, imam dvanaest godina, živim u bogataškom stanu u Ulici Grenel broj 7. Međutim, odavno znam da je krajnje odredište kugla za ribice, ispraznost i glupavost života odraslih. Otkud to znam? Ja sam, naime, veoma pametna. Čak izuzetno pametna. Zato sam donela odluku: na kraju ove školske godine, na trinaesti rođendan, ubiću se.” 


„Niko nikad nije mogao očekivati da će ova nežna, zabavna knjiga sa filozofskom crtom postići takav neverovatan uspeh. Za neke, ona je delimično Sofijin svet Justejna Gordera, delimično gospodin Malosen Danijela Penaka. Druge pak ona podseća na pisanu verziju Čudesne sudbine Amelije Pulen. Bilo kako bilo, čitaoci su je prihvatili u ogromnom broju.” 
Le Monde 

„Formula koja je učinila da se više od milion čitalaca u Francuskoj zaljubi u ovu knjigu ima, pored ostalih sastojaka: inteligentan humor, prefinjena osećanja, izvanrednu književnu i filozofsku pozadinu, pisana je sa dobrim ukusom, sofisticirana je i sadržajna.” 
La Repubblica 


Otmenost ježa je najčitaniji roman u Francuskoj u proteklih nekoliko godina, najčitaniji strani roman u Italiji u poslednjih godinu dana, veliki hit u Nemačkoj i Španiji. Trenutno se prevodi na sve značajnije svetske jezike. Dobitnik nagrada Prix des librairesPrix Georges Brassens, Prix Rotary International.

Od istog autora


Jedna ruža sama

Mjurijel Barberi

Neobična zemlja

Mjurijel Barberi

Poslastica

Mjurijel Barberi

Život vilenjaka

Mjurijel Barberi