Pucanj u Prištini


Autor: Zoran S. Stojanović

Žanr: TRILER


(5/5; broj glasova: 2)
Cena u knjižarama: 1.399,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.007,28 RSD
Vaša cena:
1.119,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 456
Štampa Crno bela

Opis: Pucanj u Prištini, Zoran S. Stojanović


PREMIJERA ZA NOĆ KNJIGE 26. JUN!

 

POHLEPA NE ZNA ZA NACIJU NITI ZA PATRIOTIZAM.
POHLEPA NE ZNA ZA MILOST.


Kosovo, vreme sadašnje. Tri leša s pločicama američkih marinaca pojavljuju se u slučajno otkrivenoj grobnici. Iako se njihove smrti vremenski poklapaju s vremenom intervencije NATO-a 1999, u Bondstilu, američkoj vojnoj bazi, tvrde da to nisu njihovi vojnici.


Mladi oficir UNMIK-a, Norvežanin Arvid Bake, zaintrigiran je takvom reakcijom. Želeo bi da ispita slučaj, ali njegov mandat se bliži kraju, vratiće se kući i uskoro će se oženiti svojom ljubavlju Ingrid Heland. Pred sam povratak, dok šetaju Prištinom, nepoznat atentator ubija Ingrid. Bake shvata da se iza otkrića leševa u novootkrivenoj grobnici krije nešto više nego što je pretpostavljao. Da li su posredi interesi geopolitičkih sila, tajnih saveza i moćne propagande, ili nešto treće?


„Pucanj u Prištini Zorana Stojanovića prava je retkost kod nas: savremen, uzbudljiv, intrigantan i krajnje aktuelan detektivski roman sa zapletom na današnjem Kosovu, opterećenom svim onim što se tamo zbivalo poslednjih nekoliko decenija. Izbor likova, njihova međusobna povezanost, zagonetna istraga čiji ishod čitalac ne može da pretpostavi do same završnice knjige – sve to pokazuje da smo konačno, posle sjajnih romana Đorđa Bajića, dobili još jedan čistokrvni domaći triler.“
– Goran Skrobonja


„Uzbudljiv politički triler i detektivski roman... radnja je napeta, pažljivo osmišljena i čvrsto motivisana, vođena sigurnim pripovedačkim perom do klimaksa i rešenja zagonetnih ubistava.“
– prof. Kornelije Kvas


Serijal Srpske veze inspektora Jejtsa prati uzbudljive slučajeve inspektora Skotland jarda u kojima su akteri ljudi s našeg podneblja.

Od istog autora


Ključ

Zoran S. Stojanović

Iz istog žanra


Žestina

Din Kunc

Zaleđen

Bernar Minije

Isplata u krvi

Elizabet Džordž

Slobodan

Pol Vinsent

Judin soj

Džejms Rolins

Obična molitva

Vilijam Kent Kruger

Ona mora umreti

David Lagerkranc

Poslednji život

Peter Molin Peter Nistrem

Klanica

Li Čajld

Prijatelji Edija Kojla

Džordž V. Higins

Najuži krug

Viveka Sten

Spavači

Lorenco Karkatera

Ono što nas ne ubije

David Lagerkranc