Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Almanah 2
(0/5; broj glasova: 0)

Almanah 2

Autor: ANIMA, ART

Format: 24 x 33

Br. str.: 294

Cena u knjižarama: 899,00 RSD

Vaša cena: 719,20 RSD

Cena sa maksimalnim popustom: 647,28 RSD
+ (troškovi dostave)

 

PDV je uračunat u cenu proizvoda.

 

Količina:

 

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Almanah 2

 

 

 

ALMANAH KNJIŽEVNE FANTASTIKE

 

 

 

Tačno na osmu godišnjicu postojanja sajta za promociju fantastične književnosti "Art-Anima", izašao je prvi broj almanaha "Književna fantastika", koji u potpunosti sledi koncept poznatog internet prethodnika, a ovih dana iz štampe izlazi i drugi broj. Almanah objavljuje izdavačka kuća "Čarobna knjiga", a prema ideji Dragoljuba Igrošanca, urednika sajta.Pored predstavljanja odabranih proznih dela domaćih autora, značajan deo prvog almanaha "Književne fantastike" čini esejistika, pri čemu je prednost data akademskom proučavanju i promišljanju žanrovske književnosti. Tu su i intervjui sa poznatim srpskim piscima, prikazi domaćih i stranih literarnih ostvarenja, tekst o popularnosti distopijskog žanra među mladim čitaocima, preporuke SF klasika, kao i segment posvećen poeziji.

 

Drugi broj predstavlja najpotpuniju zbirku novih tekstova iz oblasti fantastike u poslednjih nekoliko godina. Udarni je blok domaćih pisaca fantastike. U prošlom broju su to bile reprezentativne priče iz opusa domaćih žanrovskih pisaca, sada su to priče ekskluzivno napisane za almanah. Tu su odavno priznati bardovi fantastike, poput Gorana Skrobonje, Bobana Kneževića, Laure Barne, poznata imena žanrovske scene poput Dejana Ognjanovića i Uroša Petrovića, kao i udarne snage mlađe generacije, Darko Tuševljaković, Adrijan Sarajlija, Pavle Zelić... 

 

Osim njih, ekskluzivitet je i učešće najznačajnijih pisaca današnjice Davida Albaharija i Svetislava Basare, koji su se poigrali s fantastikom dajući svoj doprinos ovom poduhvatu.

 

Drugi broj dodatno se  razlikuje od prethodnog i po specijalnom dodataku - takoreći poslastici za čitaoce. Za Književnu fantastiku su pisale poznate ličnosti iz društvenog i kulturnog života, tako će se ovde naći priče Marka Šelića - Marčela, Zorana Kesića, Dušana Nedeljkovića, Ivane Mihić, Ivana Tokina, Dušice Žegarac i Ace Seltika.  

 

Veliki doprinos su dali i domaći stripski umetnici, ponudivši ilustracije za priče.

 

U ostatku broja nalaze se zanimljivi i aktuelni ogledi, intervjui (Goran Skrobonja, Boban Knežević), osvrti i prikazi dela iz domena fantastike. 

 

Od istog autora:

Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak