Autori / dr Artur Agatston

dr Artur Agatston


Artur Agatston je doktor kardiologije, rođen 1947. godine.

U svojoj struci postigao je izuzetan uspeh. Po njemu se jedinica koronarnog kalcijuma naziva „Agatstonov rezultat”, a protokol za merenje kalcijuma „Agatstonova metoda”. Mnogi njegovi pacijenti morali su da smanje težinu radi uspeha u lečenju srčanih problema, ali neuspeh koji su imali s postojećim dijetama naveo ga je da osmisli dijetetski režim ishrane koji će im omogućiti da regulišu težinu i da je održe na odgovarajućem nivou, a da se pri tome njihova krvna slika poboljša i da ishrana povoljno utiče na srce.

Tako je nastala Dijeta Južne obale, najpopularnija i najefikasnija dijeta današnjice. U SAD postala je deo životnog stila miliona Amerikanaca, a knjiga o njoj prevedena je na sve značajnije svetske jezike.

Danas je Artur Agatston opštepoznata ličnost u SAD, a u Majamiju se njegova popularnost može porediti s popularnošću filmskih zvezda. Iako je vrlo angažovan na polju nutricionistike i mnogo vremena posvećuje medijskoj promociji dijete, on je nastavio s kardiološkom praksom, tako da je uporedo prisutan kao vrhunski stručnjak u dve oblasti medicine.

Izdanja - dr Artur Agatston  Nazad na "Autori"