Autori / Dr Vejn Dajer

Dr Vejn Dajer


Dr Vejn Dajer bio je doktor psihologije, pisac i predavač savremene motivacione literature i jedan od njenih najistaknutijih predstavnika.

Rođen je 10. maja 1940. godine u Detroitu, država Mičigen. Veliki deo detinjstva proveo je po sirotištima i hraniteljskim porodicama, tako da je sve tehnike koje drugima savetuje i sam uspešno isprobao.

Napisao je trideset knjiga, među kojima su mnoge dugogodišnji bestseleri. Držao je predavanja širom Amerike i bio redovan gost na radiju i televiziji.

Vejn Dajer prvobitno se bavio isključivo privatnom terapeutskom praksom, povremeno pišući tekstove o toj temi za časopise. Ali, s obzirom na činjenicu da su njegove tehnike zainteresovale i mnoge koji nisu bili njegovi studenti, dobio je ponudu od jednog izdavača da svoje ideje zabeleži i objavi. Mada knjiga Vaše slabe tačke u prvi mah nije postala bestseler, Dajer je nastavio svoja putujuća predavanja, na kojima ju je promovisao, pa je prodaja nakon nekog vremena doživela neviđen uspeh. Njegovi poklonici nazvali su ga ocem motivacije, jer je svojim metodama mnogima pomogao u prevazilaženju životnih prepreka i ostvarivanju snova.

Zvanje psihoterapeuta stekao je doktoratom o savetodavnoj psihologiji na univerzitetima Vejn stejt i Mičigen. Napisao je knjige Vaše slabe tačke, Kako da upravljate sopstvenim životom, Magija života, Youll See It When You Believe It...

Dajer je glumio u filmu Shift (2009), režisera Majkla Gurdžijana. To je priča o troje sredovečnih savremenih ljudi kojima je istinski potrebna promena u životu.

Ženio se triput i iza sebe ostavio osmoro dece. Preminuo je 29. avgusta 2015. godine na Havajima od posledica srčanog udara.

Izdanja - Dr Vejn Dajer  Nazad na "Autori"

  •