Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Ipen, Herman

Rođen kao Herman Ipen 1938. godine u belgijskoj provinciji Lijež, Herman (ime po kojem ga ceo svet zna) ušao je u svet stripa 1964, epizodom od četiri strane stvorenom za legendarni francusko-belgijski stripski časopis Spiru (’Spirou’). Pre toga se školovao za stolara i radio kao dekorater enterijera. Pošto ga je primetio veoma plodni i značajni strip-autor Greg (Mišel Renije), počeo je da sarađuje s njim na stripu Bernard Princ, a 1969. isti taj tandem počeo je sa vestern serijalom Komanča.

Godine 1977. započinje sa sopstvenim autorskim stripovima, a dve godine kasnije izlazi prvi broj slavnog serijala Džeremaja, koji i dalje traje i koji je Hermanu obezbedio mesto u analima frankofonog, evropskog i svetskog stripa. Lutanja i avanture otpadnika Džeremaje i njegovog saputnika Kurdija po postapokaliptičnoj Americi stekle su armiju poklonika širom planete.

Herman je, pored Džeremaje, stvorio i veliki broj zasebnih grafičkih romana i stripova, kao i serijal ’Les tours de Bois-Maury’. Priče koje Herman priča uglavnom su mračne, realistične i žestoke, često se bave problemima čovekove prirode i društva uopšte, a crtež i kolor su savršeno prilagođeni temama i veoma karakteristični.Hermanovi stripovi su prevedeni na mnoge evropske jezike i u mnogim zemljama (uključujući i zemlje bivše Jugoslavije) uživaju kultni status. 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak