Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Skokin, Katarina

Rođena je u Beogradu 1989. godine. Odrastala je u dve potpuno različite sredine: u Zemunu, gde je morala da ide u školu, i Velikom Središtu, selu kod Vršca, gde je provodila raspuste. Završila je IX gimnaziju „Mihajlo Petrović – Alas“, a trenutno studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Iako voli da piše od kada zna za sebe, trebalo joj je dosta vremena i hrabrosti pre nego što se usudila da nešto objavi. Član je Akademskog hora „Obilić“ i muzika predstavlja podjednako važan deo njenog života kao i pisanje. 

Živi u Batajnici sa mamom Verom, sestrom Jovanom i mešancem po imenu Kiša.

O sebi kaže:
„Rođena sam u Beogradu 6.9.1989. godine. Završila sam IX gimnaziju „Mihajlo Petrović - Alas“ i trenutno studiram psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Ništa naročito nisam ni osvojila, ni dobila - za svoj veliki uspeh smatram svoje prijatelje i snove. Živim u Batajnici sa mamom Verom, sestrom Jovanom i mešancem po imenu Kiša. 
Odrastala sam u dve potpuno različite sredine: u Zemunu devedesetih godina (dalje objašnjenje nije potrebno), i Velikom Središtu, selu nadomak Vršca, gde sam provela neke od najlepših trenutaka u detinjstvu. Ovo napominjem jer verujem da je taj veliki kontrast - koji sam uvek doživljavala kao prelazak iz sveta u svet - dosta uticao na mene i moju kasniju ljubav prema epskoj fantastici. 
Strast prema čitanju sam razvila pre nego što sam krenula u školu, i uz pomoć upravo te ljubavi prema bajkama i mitovima sam preživljavala ono što se radi u školi. Čitanje je bilo neka vrsta bega od svega ostalog, a što je knjiga imala manje veza sa stvarnim životom, to sam je više cenila. Pisanje je došlo iz praktičnih razloga: s obzirom da sam imala obilne, kompleksne i dugotrajne maštarije, bilo je neophodno negde zapisati imena glavnih likova ili mesta gde se trenutno nalaze da bih sutra mogla da nastavim dalje sa igrom. Vremenom je bilo sve manje lutkica, a sve više pisanja. 
Nakon desetak započetih i nikad dovršenih romana, tokom srednje škole sam počela da pišem „Slobodne Zemlje“. Počeo je - isto kao i ostali - kao vid opuštanja u formi hobija. Tokom njegovog pisanja došlo je do velikih prekretnica u mom životu i naglog odrastanja, i valjda je to bilo potrebno da bih ga dovršila. Neki vid hrabrosti, samopouzdanja i vere u moje pisanje sam dobila od dve osobe - moje bake, koja je uvek slušala moje pričice i iskreno im se radovala; i mog oca, koji me je podržavao u svemu što sam radila. Imala sam porodicu o kakvoj neki mogu samo da sanjaju (imam je i sada, samo joj fale dva člana) - i ovu knjigu objavljujem u njihovu čast.“

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak