Zemlje Ajaranda


Autor: Katarina Skokin

Žanr: FANTASTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 303
Štampa Crno bela

Opis: Zemlje Ajaranda, Katarina Skokin


Mada je znala da će s druge strane Zida naići na čuda i opasnosti, Elizea nije bila spremna za svet koji ju je dočekao. Nije bila spremna za neobične narode, magiju u vazduhu, čudesne gradove – ni za prijateljstva. Ono što je počelo kao zlosrećna i usamljena potraga preraslo je u nešto sasvim drugačije.

Nekoliko dana po dolasku u Zemlje Ajaranda, Elizea u šumi sreće malu družinu istraživača. Nastavlja da putuje s njima i upoznaje narod koji se krio s druge strane Zida. Počinje da shvata da priče koje je slušala o njima kao dete nisu bile istinite i da su Ajarandi na mnogo načina slični ljudima koje je do tada poznavala – možda i bolji. Ipak, ništa nije savršeno, te i oni poseduju slabosti i tajne koje ih sputavaju. Elizea vrlo brzo uviđa da Tama nije zaobišla ni njih i da je njena borba znatno opasnija nego što je očekivala...

Druga knjiga mlade beogradske spisateljice Katarine Skokin, Zemlje Ajaranda, jeste nastavak njenog uzbudljivog romana Slobodne Zemlje. Svojim prvencem Katarina je odškrinula vrata sveta literature i fantastike, a nastavkom sage o junakinji Elizei širom ih je otvorila. Njena jedinstvena mašta i osećaj za dinamiku kao da su se još više razmahali u ovom romanu i doprineli tome da odrastanje njene heroine bude i suptilno, uprkos surovostima kojima je i dalje okružena.

Od istog autora


Slobodne zemlje

Katarina Skokin

Iz istog žanra


   TOP 20

Bitka kod Korina

Brajan Herbert

Panov lavirint

Giljermo del Toro

Vrt Rame

Artur Č. Klark
   TOP 20

Mesija Dine

Frenk Herbert

Golo sunce

Isak Asimov

Jeretici Dine

Frenk Herbert

Olimp 1

Den Simons

Svetohum

Džej Kristof

Mašinski ratovi

Brajan Herbert

Negde u vremenu

Ričard Metison

Kraj detinjstva

Artur Č. Klark

Vatreno krštenje

Andžej Sapkovski