Muškarci koji mrze žene – movie tie-in

Muškarci koji mrze žene – movie tie-in

Milenijum 1

MILENIJUM

Autor: Stig Lašon

Žanr: TRILER


(5/5; broj glasova: 1)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 503
Štampa Crno bela

Opis: Muškarci koji mrze žene – movie tie-in, Stig Lašon


Trilogija Milenijum je najpopularniji serijal svih vremena u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i veliki hit u SAD, Francuskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja! Prodata je u preko 63 miliona primeraka u više od 40 zemalja.

Popularnost trilogije Milenijum učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija Milenijum je dobitnik nagrade Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini. Nakon objavljivanja prve knjige, Evropu je zahvatila milenijumanija.

Muškarci koji mrze žene je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander. 

Kao i svake godine, i ovog prvog novembra bivšem industrijskom magnatu Henriku Vangeru za rođendan je stigao neobičan poklon – još jedan podsetnik na tajanstveni događaj iz prošlosti koji predstavlja neizdrživo breme za starca. On zato želi pokušati još jednom, pre smrti, da razreši misteriju koja ga muči decenijama... 

Mikael Blumkvist je jedan od vodećih švedskih ekonomskih novinara. Suvlasnik je lista Milenijum, s čijom je glavnom urednicom deo jednog ljubavnog trougla. Poznat kao beskompromisan borac za rasvetljavanje ekonomskih malverzacija, ima besprekornu karijeru i izuzetnu reputaciju. Kada bude osuđen za klevetu poznatog biznismena, naći će se na životnoj i poslovnoj prekretnici. Upravo tada dobija neočekivanu ponudu od Henrika Vangera... Može li mu prihvatanje ovog zadatka pomoći i u spasavanju Milenijuma, ali i sopstvenog kredibiliteta? 

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju, i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine. 

„Najveći švedski fenomen od grupe ABBA.” 
People

„Zamislite filmove Ingmara Bergmana ukrštene sa romanom Tomasa Harisa Kad jaganjci utihnu.”
USA Today 

„Superinteligentna mešavina priče o korporativnoj korupciji, pravnog trilera i napete psihološke drame o disfunkcionalnoj porodici.” 
Maurin Korigan, Fresh Air (NPR) 

Muškarci koji mrze žene je zadivljujući roman. Baš kad sam pomislio da nema ničeg novog na horizontu, pojavio se Stig Lašon sa ovom predivnom neponovljivom pričom, koja me je potpuno osvojila.” 
Majkl Koneli 

„Sumnjam da ćete pročitati bolju knjigu ove godine.” 
Val Makdermid 

„Tako mnogo više od običnog trilera, Muškarci koji mrze žene je sjajan roman velikih ideja. On se hvata u koštac sa pitanjima moći, korupcije, pravde dok vas vodi kroz zaplete i obrte zastrašujuće, napete misterije.” 
Harlan Koben 

Muškarci koji mrze žene je tolstojevska reafirmacija misterije zatvorene ’sobe’, Agata Kristi za odrasle.” 
Džon Burdet 

Knjigu možete naručiti i sa originalnim koricama.

Od istog autora


Komplet Milenijum 1–4

Komplet Milenijum 1-4 sačinjavaju knjige: Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom, Kula od karata i Ono što nas ne ubije.

Stig Lašon

Kula od karata

Milenijum 3

Stig Lašon

Muškarci koji mrze žene

Milenijum 1

Stig Lašon

Iz istog žanra


Tarantula

Tjeri Žonke

Slobodan

Pol Vinsent

Crni red

Džejms Rolins

Prijatelji Edija Kojla

Džordž V. Higins

Muškarci koji mrze žene

Milenijum 1

Stig Lašon

Jeza

Ros Makdonald

Žuta kabanica

Đorđe Bajić

Stakleni ključ

Dašijel Hamet

Korak ispred

Hening Mankel

Judin soj

Džejms Rolins

Ono što nas ne ubije

Milenijum 4

David Lagerkranc

Taned

Andrea Marija Šenkel

Isplata u krvi

Misterije inspektora Linlija

Elizabet Džordž

Sejač straha

Serijal o Maksu Heleru

Frank Goldamer

Druga sestra

Peter Molin Peter Nistrem

Zarobljenica 1,5 – Perfectly Wrong

Međudeo serijala „Zarobljenica”

Sara Rivens