Život kao reklama za pivo


Autor: Branko Dimitrijević

Žanr: DOMAĆA KNJIŽEVNOST, POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 207
Štampa Crno bela

Opis: Život kao reklama za pivo, Branko Dimitrijević


 

Nije li vreme da pročitate tu jednu knjigu koju u proseku svaki stanovnik ove zemlje pročita godišnje? Obavite to sada, pa ste posle mirni, a evo, tu je, držite je u ruci i nije mnogo debela. A unutra čekaju na vas Natalija Balabanović-Musić, Tolstojevo jaje, teleća glava u škembetu, tu je i suparnica Entonija Burdena, Megan Maknir, pa onda teoretičari zavera, poznati i priznati srbomrsci, među koje će uleteti Koča Kapetan da recituje svoju impresivnu pesmu Pomozite, braćo Rusi, pa Luka Predić, pisac bestselera sa antiglobalističkom tematikom, a ovamo čovek s tajnom, te još raznog bašibozluka, bagre i brabonjaka. Ali mi nećemo o politici, jer tu su i Andrea i njena inostrana prijateljica Đula, poznate zulumćarke, kreatorke mnogih neslanih i slanih šala, u čemu na stranicama ove knjige uopšte nisu usamljene. Imajte u vidu da je ovo najčitanija knjiga na odeljenju gerijatrije Kliničkog centra Zvezdara, ne samo zbog činjenice da se tri poglavlja dešavaju na toj lokaciji. Izvolite i uživajte.

Branko Dimitrijević je napisao još jedan maestralno duhovit roman. Život kao reklama za pivo je, uprkos autorovim pokušajima da od toga pobegne, ipak jedna moderna i urnebesna ljubavna priča. Na najneobavezniji mogući način, Dimitrijević nas lako i brzo uvlači u svoj svet s druge strane ogledala. Kada se jednom tamo nađemo, više nikada nismo sigurni da li smo izašli...

 

Ovaj roman je duhovita urbana proza o tome zašto Srbi stoje kao poslednja prepreka globalizaciji. Odgovor na to sudbinsko pitanje nudi ne samo u sadržaju već i u formi – ovo je epistolarni roman oslonjen na prepisku dvoje Srba sa strancima, u kome su srpska pisma dovoljna da bi se razumele obe strane. Narod koji i sam pita i sam odgovara ne mora da brine za svoj identitet, sigurno će ostati sam.

Dimitrije Vojnov, scenarista

 

Od istog autora


Logoreia balcanica

Branko Dimitrijević

Nećemo o politici

Branko Dimitrijević

Osveta Malog Princa

Branko Dimitrijević

Serbian Poet’s Dream

Branko Dimitrijević

Iz istog žanra


Tragovi odsustva

Zoran Penevski

Devica

Radika Sangani

AFTER 6

Ana Tod

Govornik za mrtve

Orson Skot Kard

Zakon o deci

Ijan Makjuan

Oko za oko

David Lagerkranc

Danas je sreda

David Albahari

Devet i po nedelja

Elizabet Maknil

Putovati

Žarko Radaković
   NOVO

Figurina

Viktorija Hislop

Slobodne zemlje

Katarina Skokin

Luka

Jens Kristijan Grendal

Djui

Viki Majron