Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Nećemo o politici
(0/5; broj glasova: 0)

Nećemo o politici

Autor: Dimitrijević, Branko

Format: 14.5 x 20.5

Br. str.: 304

Knjiga je rasprodata

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Nećemo o politici

 

Nedelja je. Dve razbarušene prilike u dnu zadimljene sale restorana „Proleće“ povikaše: Živeo rođendan!, u momentu kada se Bora pojavljuje na vratima. Napolju, ceo Beograd – a i cela zemlja – uživa u kolotečini višedecenijskog zimskog sna. Promukli glasovi pripadaju Kumu i Peđi, Borinim prijateljima koji, zabavljeni svojim večnim izgovorima, naručuju još litar vina i litar kisele.  

Živopisna jednoličnost kafanske stvarnosti nastavlja da se odmotava... Opšti nemar za to šta će biti sutra, zapostavljanje sopstvenog života, prepuštanje matici svakodnevne rutine – sve su to životni stavovi kafanskih junaka koji ispraćaju ekstatične noći i dočekuju sumorna jutra.

Kroz trivijalne, gotovo apsurdne dogodovštine, Branko Dimitrijević lucidnim humorom skenira jednu zamrznutu sliku Beograda osamdesetih godina prošlog veka, vremena bezbrižnog propadanja. Ovaj kaleidoskop ogledala poziva i nas da uronimo i da sednemo za karirani sto sa ružom u pivskoj boci i da zajedno sa Borom, Peđom i Kumom popijemo jednu s nogu, pa makar to trajalo do zore.

„Reklo bi se da je riječ o nekakvom muktaškom naraštaju što ga čine probisvijeti i pijanci, narkomani, potucala i tucači, prodavači zjala i ’niškoristi’... kad u tom praznom odsječku njihove egzistencije ne bi bilo toliko nepatvorene tuge i usamljenosti.“ 
Igor Mandić

Branko Dimitrijević se rodio u Beogradu, a onda malo skitao po svetu, pa se malo vratio, a sve to vreme je pomalo i pisao. Napisao je romane Hoćeš li da popiješ nešto, Oktoberfest i Nećemo o politici, te drame za odrasle Poseta morske tetke, Ljubavni jadi Vudija Alena, Godo na usijanom limenom krovu, a koautor je drame Čekaonica. Za decu je napisao drame Kuku tri Todora, Trtica rajske ptice, Kakao i čokolada i kapetan Crna Brada i Čarobno kresivo. Verovatno je i još nešto napisao i još nešto radio sem pisanja, ali neke stvari u ovom našem životu bolje je prepustiti zaboravu.

Od istog autora:

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak