Osveta Malog Princa

Osveta Malog Princa


Autor: Branko Dimitrijević

Žanr: DOMAĆA KNJIŽEVNOST


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 352
Štampa Crno bela

Opis: Osveta Malog Princa, Branko Dimitrijević


Boris i Svetlana vode naizgled beznačajnu radio-emisiju Sinhronicitet. Međutim, oni su ubeđeni da su na tragu nečemu velikom. Njihovom prijatelju Kumu počinju da se događaju misteriozne stvari – niotkuda se pojavljuje grupa njegovih vernih obožavalaca, a svi koji mu se zamere doživljavaju velike neprijatnosti. Pritom, misteriozni virus Mali Princ počinje da pustoši kompjutere svima iz ekipe. Boris i Svetlana će morati da zarone u svet špijunskih službi Amerike da bi raspetljali to klupko...

 
Osveta Malog Princa je svojevrsna pobuna protiv sveta „patokratije“, protiv vladavine patoloških ličnosti. To je svet iz kojeg nestaju uzvišeno i lepo, u kojem su potisnute one vrednosti o kojima, u svojoj čuvenoj noveli, govori Antoan de Sent-Egziperi. Junaci ovog romana ne žele da žive u takvom svetu i na razne načine se protiv njega bore. U ovom romanu ima i elemenata trilera, na njegovim stranicama se traga za tajanstvenim Malim Princem, čiji je cilj uništenje ove i ovakve civilizacije da bi se na njenim temeljima podigla nova i bolja. U tom traganju, ide se od klasičnih beogradskih kafana koje nestaju do poznatih i manje poznatih mesta na američkom kontinentu. Kao ni Egziperijev, ni ovaj roman ne treba trivijalizovati prepričavanjem i objašnjavanjem – jednostavno: čitajte i uživajte.
 
Branko Dimitrijević se još jednom vešto poigrao složenim zapletom i apsurdom, samo da bi nas podsetio na to da čitav svet jeste kabare, a da svoje uloge ne biramo uvek sami. 

Od istog autora


Logoreia balcanica

Branko Dimitrijević

Nećemo o politici

Branko Dimitrijević

Serbian Poet’s Dream

Branko Dimitrijević

Život kao reklama za pivo

Branko Dimitrijević

Iz istog žanra


Zavet

Rade Marković

Kvadrati trouglovi

Slobodan Tišma

Almanah

ART ANIMA

Lek protiv smrti

Milan Todorov

Danas je sreda

David Albahari

Pasivni ofsajd

Gorčin Stojanović

Na putu

Vladan Jovanović

Za društvo u ćošku

Aleksandar Gajović

Jedno đubre manje

Đorđe Bajić

Budva, bagra i blud

Đuro Radosavović

Mamac & Cink

David Albahari

Putovati

Žarko Radaković

Venecija u ravnici

Vanja Čobanov

Svi Nedini sinovi

Dušan Nikolić