Čarobnjak

Čarobnjak

Vitez 2


Autor: Džin Vulf

Žanr: FANTASTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 452
Štampa Crno bela

Opis: Čarobnjak, Džin Vulf


Dvotomni roman Vitez/Čarobnjak pripada retkim delima koja prevazilaze površinski sloj fantastike i napajaju se sa mitskog vrela. Magični mačevi, zmajevi, džinovi, viteške potrage, ljubav, čast, plemenitost – svi poznati elementi (epske) fantastike dobijaju novi sjaj u ovom majstorskom delu.

Prva polovina putovanja, roman Vitez, vodi tinejdžera iz Amerike u Mitgartr, srednje kraljevstvo sedam fantastičnih svetova. Iznad su bogovi Skaja, ispod su kapriciozni Elfi i neka mnogo opasnija bića. Na putu za Jotunland, dom Ledenih džinova, Ejbl – sada ser Ejbl od Visokog srca – osvaja čuveni mač Eternu, savladavši zmaja koji ga čuva. Za nagradu je uveden u zamak Valoca, kralja svih bogova Skaja.

Čarobnjak počinje Ejblovim povratkom u Mitgartr na Oblakinji, velikoj kobili boje svog imena. Za Ejbla je prošlo dvadeset godina, dok je u Mitgartru proteklo tek nekoliko meseci. Uz nekolike slabosti, on je sada odrastao čovek i vitez. Takođe je i čarobnjak, mada ga složena zakletva sprečava da koristi svoje magične sposobnosti. Njegovo viteštvo sada je van svake sumnje, pa se predaje ispunjenju zakletvi datih kralju, svojoj ljubavnici, prijateljima, bogovima, čak i neprijateljima. Ejbl mora da uspostavi pravedan poredak među stanovnicima svih sedam svetova postepeno otkrivajući skrivenu svrhu svog života.


„Izvanredna fantastika ovih dana često je antitolkinovska, ali Vulf dokazuje da pisac može pripovedati epsku, na mitu zasnovanu priču o časti, odanosti, hrabrosti i veri koja odgovara ovom mračnom vremenu. Čarobnjak je fantastika u najboljem izdanju – odiše otkrovenjem i inspiracijom.“ 
Publishers Weekly

Od istog autora


Vitez

Vitez 1

Džin Vulf

Iz istog žanra


Mašinski ratovi

Legende Dine 2

Brajan Herbert

Krunisana

Trilogija Tril 3

Amanda Hoking

Božji ratnici

Husitska trilogija 2

Andžej Sapkovski

Više nego ljudski

Teodor Sterdžen

Grad beznađa

Arkadij i Boris Strugacki
   TOP 20

Hari Poter i Kamen mudrosti

Hari Poter 1. deo

Dž.K. Rouling

Beovulf

Kejtlin R. Kirnan

Vreme prezira

Saga o Vešcu 4

Andžej Sapkovski

Skakač

Stiven Guld
   TOP 20

Poslednji cirkus na svetu

Branislav Janković

Zadužbina

Zadužbina 1

Isak Asimov

Sezona oluja

Saga o Vešcu, uvodna knjiga

Andžej Sapkovski

Negde u vremenu

Ričard Metison

Kula ludaka

Husitska trilogija 1

Andžej Sapkovski

Almanah

ART ANIMA

Grad stakla

Instrumenti smrti 3

Kasandra Kler
   TOP 20

Hari Poter i Relikvije Smrti

Hari Poter 7. deo

Dž.K. Rouling