Čarobnjak

Čarobnjak

Vitez 2


Autor: Džin Vulf

Žanr: FANTASTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 452
Štampa Crno bela

Opis: Čarobnjak, Džin Vulf


Dvotomni roman Vitez/Čarobnjak pripada retkim delima koja prevazilaze površinski sloj fantastike i napajaju se sa mitskog vrela. Magični mačevi, zmajevi, džinovi, viteške potrage, ljubav, čast, plemenitost – svi poznati elementi (epske) fantastike dobijaju novi sjaj u ovom majstorskom delu.

Prva polovina putovanja, roman Vitez, vodi tinejdžera iz Amerike u Mitgartr, srednje kraljevstvo sedam fantastičnih svetova. Iznad su bogovi Skaja, ispod su kapriciozni Elfi i neka mnogo opasnija bića. Na putu za Jotunland, dom Ledenih džinova, Ejbl – sada ser Ejbl od Visokog srca – osvaja čuveni mač Eternu, savladavši zmaja koji ga čuva. Za nagradu je uveden u zamak Valoca, kralja svih bogova Skaja.

Čarobnjak počinje Ejblovim povratkom u Mitgartr na Oblakinji, velikoj kobili boje svog imena. Za Ejbla je prošlo dvadeset godina, dok je u Mitgartru proteklo tek nekoliko meseci. Uz nekolike slabosti, on je sada odrastao čovek i vitez. Takođe je i čarobnjak, mada ga složena zakletva sprečava da koristi svoje magične sposobnosti. Njegovo viteštvo sada je van svake sumnje, pa se predaje ispunjenju zakletvi datih kralju, svojoj ljubavnici, prijateljima, bogovima, čak i neprijateljima. Ejbl mora da uspostavi pravedan poredak među stanovnicima svih sedam svetova postepeno otkrivajući skrivenu svrhu svog života.


„Izvanredna fantastika ovih dana često je antitolkinovska, ali Vulf dokazuje da pisac može pripovedati epsku, na mitu zasnovanu priču o časti, odanosti, hrabrosti i veri koja odgovara ovom mračnom vremenu. Čarobnjak je fantastika u najboljem izdanju – odiše otkrovenjem i inspiracijom.“ 
Publishers Weekly

Od istog autora


Vitez

Vitez 1

Džin Vulf

Iz istog žanra


Vitez

Vitez 1

Džin Vulf

Grad beznađa

Arkadij i Boris Strugacki

Vatra

Kristin Kešor

Gormengast

Gormengast 2

Mervin Pik

Komesar Ričardi 7

Riznica Bonelli Serijal

Mauricio De Đovani
   TOP 20

Mesija Dine

Dina 2

Frenk Herbert
   TOP 20

Hari Poter i Relikvije Smrti

Hari Poter 7. deo

Dž.K. Rouling

Nesmiraj

Letopisi Nesmiraja 1

Džej Kristof

Grindelvaldovi zločini

Fantastične zveri 2 SCENARIO

Dž.K. Rouling
   TOP 20

Božanski car Dine

Dina 4

Frenk Herbert

Almanah 2

ART ANIMA

Vrt Rame

Rama 3

Artur Č. Klark

Hari Poter – Kompletna kolekcija

Komplet Hari Poter 1-7

Dž.K. Rouling

Život vilenjaka

Mjurijel Barberi

Usamljeni Titus

Gormengast 3

Mervin Pik
   TOP 20

Bitka kod Korina

Legende Dine 3

Brajan Herbert