Podmetnuta

Trilogija Tril 1


Autor: Amanda Hoking

Žanr: FANTASTIKA, TINEJDŽERSKA KNJIŽEVNOST


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 256
Štampa Crno bela

Opis: Podmetnuta, Amanda Hoking


Knjige Amande Hoking predstavljaju svojevrstan fenomen, s obzirom na to da nijedna još nije objavljena u vidu klasičnog izdanja, već su sve isključivo samizdat onlajn izdanja. Svi njeni elektronski romani su postali bestseleri i prodati su u više od milion primeraka.

Tinejdžerka Vendi Everli prolazi kroz teška iskušenja i doživljava neverovatna otkrića spoznajući sebe i svet koji je okružuje. Kada joj je bilo šest godina, njena majka je bila ubeđena da je ona čudovište, te je pokušala da je ubije. Jedanaest godina kasnije, prolazeći kroz složene faze samoispitivanja ispunjene depresijom i otuđenošću, Vendi otkriva da je njena majka možda, ipak, bila u pravu. Sa svojom simpatijom Finom Holmsom, Vendi dospeva u svet za koji nije ni znala da postoji – u okruženje divno i zastrašujuće u isti mah, za koje nije sigurna da želi da mu pripada... 

Podmetnuta, prva knjiga trilogije Tril, spada u žanr paranormalne fantastike za tinejdžere. Radnja je smeštena u svet urbane fantazije. Hokingova je u svojim drugim knjigama pisala o vampirima i zombijima, a u ovoj trilogiji, koja ju je najviše proslavila, odlučila je da svije priču oko bića o kojima se vrlo retko piše – oko trolova.


„Kreativno i dosetljivo napisan roman čija se radnja odvija vratolomnom brzinom. Neobični i krajnje maštoviti junaci, opasne pustolovine, mnogo akcije i sveprisutne romantike.”
The New York Times

„Hokingova je odličan pripovedač. Njeni likovi – između ostalih, trolovi i bauci – krajnje su upečatljivi, priča je začinjena bajkovitim elementima, a brzina radnje doprinosi uzbuđenju koje smo iskusili u delima Stefani Mejer (Sumrak) i Dž. K. Rouling (Hari Poter).”
Rouz Hilijard, urednica izdavačke kuće St. Martin’s Press

Od istog autora


Krunisana

Trilogija Tril 3

Amanda Hoking

Rastrzana

Trilogija Tril 2

Amanda Hoking

Iz istog žanra


Srce Tajge

Aleksej Ivanov

Večiti rat

Džo Haldemen
   TOP 20

Grad Ambasada

Mjevil Čajna

Baš mi se tako sviđa

Tračara 5

Sesili fon Zigesar

Puž na padini

Arkadij i Boris Strugacki

Darovita

Kristin Kešor

Skakač

Stiven Guld

Iz krvi i pepela

Krv i pepeo 1

Dženifer L. Armentraut

Eragon Nasleđe

Nasleđe 4

Kristofer Paolini

Lux perpetua

Husitska trilogija 3

Andžej Sapkovski

Nesmiraj

Letopisi Nesmiraja 1

Džej Kristof

Susret s Ramom

Rama 1

Artur Č. Klark

Sestrinstvo Dine

Trilogija Velike škole Dine 1

Brajan Herbert