Naga pred voljenim

Naga pred voljenim


Autor: Jan Vise

Žanr: POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 194
Štampa Crno bela

Opis: Naga pred voljenim, Jan Vise


Na trgu jednog srednjovekovnog italijanskog gradića jedna žena skinula se pred svojim voljenim. A on će umeti da odgovori na tu izjavu ljubavi. Ali kako je to dospelo do ogromne vatikanske biblioteke i tamo palo u zaborav? 
Jedan usamljeni bibliotekar pronalazi zaboravljene priče, pripovesti o čudima, o ljubavi i čežnji, o taštini i iskušenju. O umetnosti i stvarnosti. Kada bibliotekar bude uronio u vatikanske rukopise, sve će se promeniti. 

Naga pred voljenim prvi je roman Jana Visea, objavljen 1990. godine. Publika je delo prihvatila sa oduševljenjem, a od tada je broj čitalaca neprestano rastao i u Norveškoj i u inostranstvu: roman je preveden na više od petnaest jezika i štampan u preko sto hiljada primeraka samo u Norveškoj. 


„Predivan roman... Ima nečeg uznemirujućeg u predavanju sebe. Ali pred ovim romanom možemo učiniti samo ono što je učinila žena u knjizi. Ona koja se skinula pred svojim voljenim.” 
Kari Bremnes, Aftenposten 

Naga pred voljenim je svakako jedan od najboljih romana koji su došli prethodne decenije iz Norveške... Između Umberta Eka i Hansa Kristijana Andersena, to je priča u kojoj se prepliću istorijski triler i bajke koje se tiču moralnih pitanja.” 
Pol Susman, The Spektator