Naga pred voljenim

Naga pred voljenim


Autor: Jan Vise

Žanr: POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 194
Štampa Crno bela

Opis: Naga pred voljenim, Jan Vise


Na trgu jednog srednjovekovnog italijanskog gradića jedna žena skinula se pred svojim voljenim. A on će umeti da odgovori na tu izjavu ljubavi. Ali kako je to dospelo do ogromne vatikanske biblioteke i tamo palo u zaborav? 
Jedan usamljeni bibliotekar pronalazi zaboravljene priče, pripovesti o čudima, o ljubavi i čežnji, o taštini i iskušenju. O umetnosti i stvarnosti. Kada bibliotekar bude uronio u vatikanske rukopise, sve će se promeniti. 

Naga pred voljenim prvi je roman Jana Visea, objavljen 1990. godine. Publika je delo prihvatila sa oduševljenjem, a od tada je broj čitalaca neprestano rastao i u Norveškoj i u inostranstvu: roman je preveden na više od petnaest jezika i štampan u preko sto hiljada primeraka samo u Norveškoj. 


„Predivan roman... Ima nečeg uznemirujućeg u predavanju sebe. Ali pred ovim romanom možemo učiniti samo ono što je učinila žena u knjizi. Ona koja se skinula pred svojim voljenim.” 
Kari Bremnes, Aftenposten 

Naga pred voljenim je svakako jedan od najboljih romana koji su došli prethodne decenije iz Norveške... Između Umberta Eka i Hansa Kristijana Andersena, to je priča u kojoj se prepliću istorijski triler i bajke koje se tiču moralnih pitanja.” 
Pol Susman, The Spektator

Iz istog žanra


Lavirint duhova 2

Karlos Ruis Safon

Luka

Jens Kristijan Grendal

Zanesenosti

Havijer Marijas

Noć mi te duguje

Vanja Čobanov

Vreme ljubavi

Žilijet Benconi

Govornik za mrtve

Orson Skot Kard

Stakleni zamak

Džanet Vols

Divne kosti

Alis Sebold

Ne daj se

Ana Meksted

Venecija u ravnici

Vanja Čobanov

Srce i duša

Mejv Binči

Neobična zemlja

Mjurijel Barberi

Pozovite babicu

Dženifer Vort

Kao na nebu

Najl Vilijams

Moja kći Ejmi

Mič Vajnhaus