Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Naslikani poljubac
(0/5; broj glasova: 0)

Naslikani poljubac

Autor: Hiki, Elizabet

Format: 14,5 x 20,5

Br. str.: 314

Knjiga je rasprodata

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Naslikani poljubac

 

I pored mnogobrojnih ljubavnih afera, Gustav Klimt imao je poseban odnos tokom čitavog života prema Emili Flege, ćerki bogatog bečkog industrijalca. Ona je najpre bila njegova učenica, potom model za portret (na naslovnoj stranici), a kasnije i vlasnica uspešne modne kuće. Kreacije Emili Flege ovekovečene su na Klimtovim provokativnim slikama. 

Naslikani poljubac
 opisuje romantični odnos između velikog slikara, koji je svojevremeno bio neshvaćen, i žene čije će ime izgovoriti na samrti. Klimtova čuvena slika Poljubac predstavlja istinski omaž njihovoj neobičnoj vezi… 

Prvenac Elizabet Hiki natopljen je magičnom atmosferom Beča s početka dvadesetog veka, izuzetno bogat opisima umetničkog i modnog života jednog kosmopolitskog grada i zanosno ispunjen ljubavnom, ali suzdržanom pričom o intimi Gustava Klimta i Emili Flege, koja je zapravo sačuvala veliki broj njegovih dela. 

Hikijeva piše elegantnim i gracioznim stilom i sa izuzetnim smislom za detalje. Poput slikara koji nagonski zna kada je povučen poslednji potez četkicom i delo dovršeno, i njena poglavlja i odeljci napisani su sa istančanim osećajem za meru.


„Predivno opisan razvoj odnosa između Klimta i Emili, koja je oblačila sve dame iz umetničkog sveta... Hiki uverljivo predstavlja prirodu ove nepomućene veze i pokazuje poznavanje glamuroznog života u Beču u kojem su sve očitiji nagoveštaji velikih promena.” 
Booklist 

„Elizabet Hiki piše senzualnim, raskošnim i nepretencioznim jezikom, a njenu prozu krase vešto uklopljene i brižljivo prikupljene činjenice.” 
Publishers Weekly 

„Hiki je uložila neverovatan trud u istraživanje kojim je oživela Beč krajem XIX i početkom XX veka… Slojevit roman koji se čita u jednom dahu.” 
Msnbc.com 

„U intrigantnom romanu Elizabet Hiki o burnom životu koji se odvija između boemije slikarskih ateljea i zajedljivog visokog društva na raskošnim zabavama, čežnja zrači sa svake stranice. Naslikani poljubac je izuzetno realističan, živopisan roman koji zaokuplja čitaoca svojom atmosferom.” 
Suzan Vriland, autorka romana Devojka u zumbul-plavom

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak