Ti si opsesija


Autor: Federiko Moća

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, POPULARNA BELETRISTIKA, TINEJDŽERSKA KNJIŽEVNOST


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 160
Štampa Crno bela

Opis: Ti si opsesija, Federiko Moća


On o njoj ne zna ništa, ali želi sve da zna.

Ona zna mnoge njegove tajne, ali ne zna kako će se sve završiti.

Đovani je tridesetpetogodišnji muškarac, uspešan u poslu i u životu. Objavio je nekoliko bestselera, voli svoju lepu, ironičnu i inteligentnu ženu i ima divnu kćerkicu. On je klasičan muškarac kojem ništa ne nedostaje da bi bio srećan. Njegovi romani se dopadaju drugima: svojim pričama i rečima on uspeva da pronikne u psihologiju žena, da ih nasmeje i dotakne. Jedne večeri, na Fejsbuku dobija poruku koja odmah ostavlja snažan utisak na njega. Ona se zove Luna, najverovatnije je njegova obožavateljka. Izdvaja se od prvog trenutka kao briljantna i smela devojka, ali veoma pazi da, osim imena, ništa ne otkrije o sebi. Četovanje s tom tajanstvenom ženom prvo se preobražava u nevinu igru, potom, iz dana u dan, u intrigantnu virtuelnu vezu, i, na kraju, u pravu-pravcatu opsesiju. Pa ipak, Luna se nikad nije pokazala; ona nastavlja da se brani zavodljivim oružjem tajne. Osećanja i nemir zbog te nepoznate žene, privlačnost koju oseća zbog njenog razmišljanja i provokacija, uvek ograničenih na čet, postaju njegova svakodnevna potreba. Ali ko je ona zaista? Kako toliko zna o njegovom životu? Možda je Đovani, a da to nije ni shvatio, nešto zgrešio u prošlosti? Strast i želja počinju toliko da opterećuju pisca da on odlučuje da je upozna…

Virtuelna stvarnost lako zagolica sujetu i maštu, ona ogoljuje ljudske slabosti i hrani ljubavnu sumnju. Da li je, u svetu koji se lomi između realnog i virtuelnog, trajna ljubav još moguća ili su iskušenja suviše jaka? Odgovori su možda u ovoj priči.

Federiko Moća se vraća u knjižare romanom Ti si opsesija, pričom o strasti i zreloj ljubavi, koja se suočava s danas posebno aktuelnim izazovom – izazovom „virtuelnog greha“. I dalje u korenu osećanja između muškarca i žene, Moća ovog puta istražuje kako su nove tehnologije i društvene mreže promenile dinamiku društvenih odnosa i života udvoje.

Iz istog žanra


Djui

Viki Majron

Put u divljinu

Džon Krakauer

Baš mi se tako sviđa

Sesili fon Zigesar

Limonov

Emanuel Karer

Baš tebe želim

Sesili fon Zigesar

Zapisi na telu

Dženet Vinterson

Buđenje

L. Dž. Smit

Svaka za sebe

Triša Ešli

Devica

Radika Sangani

Superuvce

Sisi Bel

Za društvo u ćošku

Aleksandar Gajović

Na dalekom putu

Išmael Beah

Bitlsi

Sobi Laš Kristensen

Bolje nam je zajedno

Šila O'Flanagan