Bogovi i legije

Bogovi i legije


Autor: Majkl Kertis Ford

Žanr: ISTORIJSKI ROMANI


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 328
Štampa Crno bela

Opis: Bogovi i legije, Majkl Kertis Ford


Julijan, kome je usled političkih previranja pobijena porodica, postavljen je iznenada za cezara zapadnog dela Rimskog carstva 354. godine. Nakon velike pobede nad Germanima i reformi koje je preduzeo, vojnici i meštani proglašavaju ga avgustom, ali i on je spreman da preuzme presto pored živog imperatora Konstacija i povrati slavu Rima…

U nizu pripovednih obrta, sa strahovitim bitkama i nizom upečatljivih istorijskih likova, Ford oživljava jedan od najburnijih perioda istorije – uspon i pad Julijana Apostate, otpadnika od zvanične hrišćanske religije, početak kraha Zapadnog rimskog carstva, sukobe sa Persijom, mogućnost građanskog rata, političke spletke i previranja.

Bogovi i legije su izuzetno dramatična i uzbudljiva priča, precizno konstruisana i istinski potresna. Ovaj čitljivi i slojeviti roman odiše i sjajnom psihološkom analizom Julijana Apostate, koji se odrekao hrišćanstva, ali koga će bogovi i razum napustiti u pohodu na Persiju, i izmeniti tok istorije.


„Priča iz starina koja će vas oduševiti… Uzbudljiva, prvorazredna tragedija, majstorski napisana različitim popularnim stilovima.” 
Kirkus

„Ford je stvorio još jedan izuzetan istorijski roman, književnu hroniku o usponu i padu jednog od najmrskijih vođa u istoriji.” 
Booklist

„Snažno i strastveno. Istinski uzbudljiva priča… ne samo o bogovima i legijama već i o ljudima.” 
Library Journal

„Hvala autoru na iscrpnom istraživanju… Čitalac zaista oseća transformaciju jednog velikog čoveka, korak po korak. Iskreno preporučujemo.”
The Historical Novels Review

Od istog autora


Poslednji kralj

Majkl Kertis Ford

Iz istog žanra