Poslednji kralj

Poslednji kralj


Autor: Majkl Kertis Ford

Žanr: ISTORIJSKI ROMANI


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 330
Štampa Crno bela

Opis: Poslednji kralj, Majkl Kertis Ford


Istorijska avantura čoveka koji je pokušao da obuče plašt Aleksandra Velikog i ujedini narode drevnog helenističkog carstva u krstaškom ratu protiv rastuće moći Rima.

Za Rimljane najveći neprijatelj sa kojim su se ikada suočili nisu bili Goti ili Huni, pa čak ni Hanibal, već briljantni surovi kralj sa dalekog Crnog mora – Mitridat Eupator VI Pontski, poznat u istoriji kao Mitridat Veliki.

Kada je imao jedanaest godina, Mitridat je nasledio malo planinsko kraljevstvo divljih plemena kojim je u njegovo ime upravljala kraljica majka. Moći se dokopao u dvadeset prvoj godini i odmah dokazao da je vojni genije. Pod svojom vlašću ubrzo je ujedinio brojne feudalce. Pošto je i Rim imao planove za proširenje u toj oblasti, krvavi sukob bio je neizbežan.

Duže od četrdeset godina, Rim je slao svoje najbolje generale da zadrže Mitridata i steknu kontrolu nad njegovim carstvom samo da bi pretrpeli seriju teških poraza od ovog lukavog i nemilosrdnog kralja. Svaki put kada bi Rim objavio pobedu, Mitridat je to smatrao strateškim povlačenjem i ubrzo se vraćao sa još većom vojskom.

Prepuna scena herojskih bitaka i rečitog pripovedanja, knjiga Majkla Kertisa Forda Poslednji kralj uzbudljiva je priča o drevnom svetu koja je uskrsla jednog od najvećih ratnika u istoriji.

Od istog autora


Bogovi i legije

Majkl Kertis Ford

Iz istog žanra