Komplet Milenijum – movie tie-in

Komplet Milenijum – movie tie-in

MILENIJUM

Autor: Stig Lašon

Žanr: KOMPLETI KNJIGA, TRILER


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Tvrd
Štampa Crno bela

Opis: Komplet Milenijum – movie tie-in, Stig Lašon


Kad je Stig Lašon (Stieg Larsson, čije se prezime u svetu često pogrešno izgovara Larson), ugledni švedski novinar, odneo prvi tom serijala Milenijum na pregled kod izdavača, verovatno nije ni sanjao da će njegov roman pokrenuti fenomen poznat u Evropi kao milenijumanija.

Pre svega, sami zapleti su izuzetno inteligentno i maštovito osmišljeni, zbog čega se knjige bukvalno čitaju u jednom dahu. Dva glavna lika, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander, predstavljaju krajnje originalan par, a glavna junakinja verovatno nema pandana u kriminalističkoj literaturi kad je reč o neobičnosti i upečatljivosti. Međutim, knjige definitivno izlaze iz klasičnog žanra trilera, one su i svedočanstvo vremena u kome živimo, sa svim njegovim anomalijama i negativnostima. Lašon je izuzetan poznavalac socijalnih, društvenih i ekonomskih pojava, od savremene disfunkionalne porodice, preko nemoralne korporativne prakse i prevara, pa do nebrige države u svim sferama koja se graniči sa kriminalom... Čitajući trilogiju Milenijum, imate utisak da ste uleteli u bogati literarni univerzum prema kome klasični trileri izgledaju kao dvodimenzionalne dečje slagalice. To je verovatno i razlog zašto je Lašon našao čitaoce i među ljudima koji uopšte ne vole da čitaju trilere.

Popularnost trilogije učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija Milenijum je dobitnik nagrade Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini. 
Knjige iz trilogije Milenijum prodate su u preko 63 miliona primeraka u više od 40 zemalja.


Trilogiju Milenijum sačinjavaju knjige:
Muškarci koji mrze žene
Devojčica koja se igrala vatrom
Kula od karata

Komplet Milenijum možete naručiti i sa originalnom kutijom.

Iz istog žanra


Pouzdana supruga

Robert Gulnik

Pogrešan trag

Hening Mankel

Piće pre rata

Denis Lihejn

Jedno đubre manje

Đorđe Bajić

Peta žena

Hening Mankel

Komplet Tračara 2

Sesili fon Zigesar

Tiha voda

Viveka Sten

Druga sestra

Peter Molin Peter Nistrem

Judin soj

Džejms Rolins

Dugo opraštanje

Rejmond Čendler

Grčki ciklus

Viktorija Hislop

Korak ispred

Hening Mankel

Komplet trilogija Soj

Giljermo del Toro

Isplata u krvi

Elizabet Džordž