Muškarci koji mrze žene

Milenijum 1

MILENIJUM

Autor: Stig Lašon

Žanr: TRILER


(5/5; broj glasova: 3)
Cena u knjižarama: 1.399,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 1.007,28 RSD
Vaša cena:
1.119,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 530
Štampa Crno bela

Opis: Muškarci koji mrze žene, Stig Lašon


Trilogija Milenijum je najpopularniji serijal svih vremena u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i veliki hit u SAD, Francuskoj, Italiji, Španiji, Nemačkoj i većini evropskih zemalja! Prodata je u preko 60 miliona primeraka u više od 40 zemalja.

Popularnost trilogije Milenijum učinila je Stiga Lašona najčitanijim svetskim piscem u 2010. godini, kao i najčitanijim evropskim piscem u 2008. i 2009. godini! Trilogija Milenijum je dobitnik nagrade Biblioteke grada Beograda za najčitaniju knjigu stranog pisca u 2010. godini. Nakon objavljivanja prve knjige, Evropu je zahvatila milenijumanija.

Muškarci koji mrze žene je prva knjiga u trilogiji Milenijum, čiji su glavni akteri neobičan par istražitelja, Mikael Blumkvist i Lizbet Salander.

Kao i svake godine, i ovog prvog novembra bivšem industrijskom magnatu Henriku Vangeru za rođendan je stigao neobičan poklon – još jedan podsetnik na tajanstveni događaj iz prošlosti koji predstavlja neizdrživo breme za starca. On zato želi pokušati još jednom, pre smrti, da razreši misteriju koja ga muči decenijama... 

Mikael Blumkvist je jedan od vodećih švedskih ekonomskih novinara. Suvlasnik je listaMilenijum, s čijom je glavnom urednicom deo jednog ljubavnog trougla. Poznat kao beskompromisan borac za rasvetljavanje ekonomskih malverzacija, ima besprekornu karijeru i izuzetnu reputaciju. Kada bude osuđen za klevetu poznatog biznismena, naći će se na životnoj i poslovnoj prekretnici. Upravo tada dobija neočekivanu ponudu od Henrika Vangera... Može li mu prihvatanje ovog zadatka pomoći i u spasavanju Milenijuma, ali i sopstvenog kredibiliteta? 

Bleda i anoreksičnog izgleda, istetovirana, ošišana skoro do glave, s probušenim nosom i obrvom – Lizbet Salander je najbolji istražitelj u prestižnoj stokholmskoj firmi za obezbeđenje. Putevi poznatog novinara i ove misteriozne devojke se ukrštaju, i oni će se suočiti ne samo sa misterijom iz prošlosti već i sa anomalijama savremenog društvenog poretka, koji dovodi do izražaja najgore ljudske osobine. 

„Najveći švedski fenomen od grupe ABBA.” 
People

„Zamislite filmove Ingmara Bergmana ukrštene sa romanom Tomasa Harisa Kad jaganjci utihnu.”
USA Today 

„Superinteligentna mešavina priče o korporativnoj korupciji, pravnog trilera i napete psihološke drame o disfunkcionalnoj porodici.” 
Maurin Korigan, Fresh Air (NPR) 

Muškarci koji mrze žene je zadivljujući roman. Baš kad sam pomislio da nema ničeg novog na horizontu, pojavio se Stig Lašon sa ovom predivnom neponovljivom pričom, koja me je potpuno osvojila.” 
Majkl Koneli 

„Sumnjam da ćete pročitati bolju knjigu ove godine.” 
Val Makdermid 

„Tako mnogo više od običnog trilera, Muškarci koji mrze žene je sjajan roman velikih ideja. On se hvata u koštac sa pitanjima moći, korupcije, pravde dok vas vodi kroz zaplete i obrte zastrašujuće, napete misterije.” 
Harlan Koben 

Muškarci koji mrze žene je tolstojevska reafirmacija misterije zatvorene ’sobe’, Agata Kristi za odrasle.” 
Džon Burdet 

Knjigu možete naručiti i sa Movie tie-in koricama.

Od istog autora


Komplet Milenijum 1–4

Komplet Milenijum 1-4 sačinjavaju knjige: Muškarci koji mrze žene, Devojčica koja se igrala vatrom, Kula od karata i Ono što nas ne ubije.

Stig Lašon

Kula od karata

Milenijum 3

Stig Lašon

Iz istog žanra


Tarantula

Tjeri Žonke

Divne kosti

Alis Sebold

Piće pre rata

Denis Lihejn

Spavači

Lorenco Karkatera

Obična molitva

Vilijam Kent Kruger

Jedno đubre manje

Đorđe Bajić

Isplata u krvi

Misterije inspektora Linlija

Elizabet Džordž

Ričer serijski komplet

Ričer 1. i 2. promotivni komplet

Li Čajld

Ona mora umreti

Milenijum 6 deo

David Lagerkranc

Najuži krug

Ubistva u Sandhamnu 2

Viveka Sten

Taned

Andrea Marija Šenkel

Atentat

Jasmina Kadra