Klanica

LI ČAJLD

Autor: Li Čajld

Žanr: TRILER

Prevod: Marija Pavićević


(5/5; broj glasova: 1)
Cena u knjižarama: 1.299,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 935,28 RSD
Vaša cena:
1.039,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 432
Štampa Crno bela

Opis: Klanica, Li Čajld


„Čajld piše sigurno i snažno poput čelika.“ – Publishers Weekly

Bivši vojni policajac Džek Ričer je lutalica. Bez stalne adrese, on putuje Amerikom noseći sa sobom samo sklopivu četkicu za zube, pasoš i karticu za bankomat. Dok slučajno prolazi kroz majušni grad Margrejv u državi Džordžiji, u roku od sat vremena Ričera hapse pod sumnjom da je ubio nekoga. Kakva divna dobrodošlica! Ričer zna da nikog nije ubio. Bar ne ovde, i ne u skorije vreme. Ali su šanse da bilo koga u to ubedi nikakve. Bar kada je u pitanju Margrejv, gde je to prvo ubistvo u poslednjih trideset godina, a Ričer jedini stranac u gradiću u kom se svi znaju.
 

Klanica je prva knjiga u fenomenalnom serijalu bestseler trilera prema kojem je snimljena televizijska hit serija Ričer. Ovaj moderni vitez lutalica, istreniran da misli brzo i dela još brže, predstavlja savršenog heroja savremenog doba. 

Roman Klanica je ranije objavljen u Srbiji pod imenom Mesto zločina.

Klanica odnosi nagradu za najbolji roman o korumpiranom južnjačkom gradiću u leto i za najbolju eksploziju stovarišta.“ – Stiven King

„Retko se pronalazi onaj ko ume da piše i vrhunsku akciju i zanimljive misterije. Čajld je takav pisac, a u Klanici nam je osim toga pružio i neverovatnog junaka da navijamo za njega.“ – Džefri Diver

 

Romani o Džeku Ričeru, čije je pisanje Li Čajld započeo još 1997. spadaju u najuspešnije savremene triler serijale. Glavni lik je izuzetno upečatljiva i markantna ličnost čija je nepokolebljiva borba za pravdu, u kombinaciji detektivskog pristupa i primene grube fizičke sile, zaštitni znak ovih inteligentno napisanih i napetih priča. 

Na osnovu serijala snimljena su dva filma s Tomom Kruzom u glavnoj ulozi, a prva sezona serije Ričer, emitovana na striming platformi Amazon Prime, postala je svetski hit i pobrala nepodeljene simpatije gledalaca.

 

Iz istog žanra


Utihnuli beli grad

Eva Garsija de Urturi

Drago dete

Romi Hausman

Prijatelji Edija Kojla

Džordž V. Higins

Rituali vode

Eva Garsija de Urturi

Akvitanija

Eva Garsija de Urturi

Poslednji život

Peter Molin Peter Nistrem

Pucanj u Prištini

Zoran S. Stojanović

Isplata u krvi

Elizabet Džordž

U naručju zla

Elizabet Džordž

Džeremaja 7

Herman Ipen

Spavači

Lorenco Karkatera

Pogrešan trag

Hening Mankel

Peta žena

Hening Mankel