Orlov krik

Milenijum 7

MILENIJUM

Autor: Karin Smirnof

Žanr: TRILER

Prevod: Jelena Ivetić


Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 368
Štampa Crno bela

Opis: Orlov krik, Karin Smirnof


„Lizbet Salander se vratila, sasvim moguće u najboljem izdanju dosad.” – Li Čajld


Severu Švedske predstoji promena: neiskorišćeni prirodni resursi privlače mnoge koji žele da se brzo obogate, a prvi među njima su kriminalci. Ali bogatstvo nije razlog zbog kog Lizbet Salander putuje na sever. Ona mora da se stara o svojoj nećaki Svali, čija je majka netragom nestala. Ubrzo joj dve stvari postaju jasne – Svala je izuzetno nadarena tinejdžerka, a neko je pomno prati.

Mikael Blumkvist takođe putuje na sever. Život bi mogao da mu bude bolji. Časopis Milenijum objavljuje svoje poslednje štampano izdanje, a njegov odnos sa ćerkom je nategnut. Što je još gore, o njenom vereniku kolaju zabrinjavajuće glasine. Kada istina konačno izađe na videlo, Blumkvistova jedina nada je Lizbet Salander.

Mikael i Lizbet hvataju se ukoštac sa zaverama i izdajstvima, starim protivnicima i novim prijateljima, netaknutom divljinom i globalnim korporacijama koje žele da je unište u ovom svežem, uzbudljivom nastavku kultnog serijala koji je otkrio svetu nordijski noar roman.

„Smirnof pruža junacima serijala sasvim novu, zrelu dimenziju i ispreda priču sa nekoliko zaprepašćujućih obrta. Obožavatelji će biti oduševljeni.” – Publishers Weekly

„Karin Smirnof je dokazala da je pravi izbor za naslednika Stiga Lašona napisavši roman koji se savršeno uklapa u najbitniji skandinavski krimi-serijal.” – Skånska Dagbladet

Iz istog žanra


Pouzdana supruga

Robert Gulnik

Piće pre rata

Denis Lihejn

Taned

Andrea Marija Šenkel

Žestina

Din Kunc

Slobodan

Pol Vinsent

Ričer serijski komplet

Ričer 1. i 2. promotivni komplet

Li Čajld

Najuži krug

Ubistva u Sandhamnu 2

Viveka Sten

Mapa kostiju

Džejms Rolins

Rituali vode

Trilogija Beli grad 2

Eva Garsija de Urturi

Drago dete

Romi Hausman

Komplet trilogija Beli grad

Eva Garsija de Urturi

Tarantula

Tjeri Žonke

Spavači

Lorenco Karkatera

Klanica

Li Čajld

Atentat

Jasmina Kadra