Priče o noći

Priče o noći


Autor: Peter Heg

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, SAVREMENA KNJIŽEVNOST


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 277
Štampa Crno bela

Opis: Priče o noći, Peter Heg


Priče o noći povezuje jedan datum i jedan motiv. Sve one govore o ljubavi; o ljubavi i njenim preduslovima u noći 19. marta 1929. godine. 
O čudesnim putevima ljubavi, o samospoznaji i samoobmani, o ironiji i umetnosti, Peter Heg piše izazovno i uzbudljivo kao u najboljim delima latinoameričkog magijskog realizma. Ujedno fasciniran matematikom, Heg piše i pod uticajem snažne naučne logike koja doprinosi preciznom građenju svih osam celina koje rastu u jednu opčinjavajuću romanesknu prizmu. 
Priče o noći je roman nalik na nepredvidivu pozornicu strasti: stvarnost je oblik ljubavi koji može istovremeno da bude nežan i dramatičan, blag i furiozan...


„Podjednako divalj, raskošan i neobuzdan, neukrotiv i strastven... Ovde se govori o biću i nebiću ljubavi. O ljudima koji za ljubavlju tragaju, ali je možda nikada ne nalaze. O onima bez ljubavi, koji je nikada neće naći, koliko god života proživeli. O ljudima koji je nalaze, a onda ne znaju šta će s njom. O ljudima koji shvate šta će s ljubavlju. Neki prekasno. Neki u pravo vreme.” 
Holger Rupert, B. T. 

Priče o noći Petera Hega neverovatno su virtuozne. Pune mašte, enciklopedijskog znanja, književno bremenite skrivenim i otvorenim uputama na sve od Kafke i Konrada do Baha i Betovena.” 
Bjern Bredal 

Priče o noći sadrži potpuno virtuozne odlomke. Ima i onaj veličanstveni, nobelovski ton. Ne dolazi sa neba, već iz potpuno razvijenog instrumenta kod kojeg sve štima.” 
Dan Šegren

Od istog autora