Priče o noći

Priče o noći


Autor: Peter Heg

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, SAVREMENA KNJIŽEVNOST


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 277
Štampa Crno bela

Opis: Priče o noći, Peter Heg


Priče o noći povezuje jedan datum i jedan motiv. Sve one govore o ljubavi; o ljubavi i njenim preduslovima u noći 19. marta 1929. godine. 
O čudesnim putevima ljubavi, o samospoznaji i samoobmani, o ironiji i umetnosti, Peter Heg piše izazovno i uzbudljivo kao u najboljim delima latinoameričkog magijskog realizma. Ujedno fasciniran matematikom, Heg piše i pod uticajem snažne naučne logike koja doprinosi preciznom građenju svih osam celina koje rastu u jednu opčinjavajuću romanesknu prizmu. 
Priče o noći je roman nalik na nepredvidivu pozornicu strasti: stvarnost je oblik ljubavi koji može istovremeno da bude nežan i dramatičan, blag i furiozan...


„Podjednako divalj, raskošan i neobuzdan, neukrotiv i strastven... Ovde se govori o biću i nebiću ljubavi. O ljudima koji za ljubavlju tragaju, ali je možda nikada ne nalaze. O onima bez ljubavi, koji je nikada neće naći, koliko god života proživeli. O ljudima koji je nalaze, a onda ne znaju šta će s njom. O ljudima koji shvate šta će s ljubavlju. Neki prekasno. Neki u pravo vreme.” 
Holger Rupert, B. T. 

Priče o noći Petera Hega neverovatno su virtuozne. Pune mašte, enciklopedijskog znanja, književno bremenite skrivenim i otvorenim uputama na sve od Kafke i Konrada do Baha i Betovena.” 
Bjern Bredal 

Priče o noći sadrži potpuno virtuozne odlomke. Ima i onaj veličanstveni, nobelovski ton. Ne dolazi sa neba, već iz potpuno razvijenog instrumenta kod kojeg sve štima.” 
Dan Šegren

Od istog autora


Iz istog žanra


Vreme ljubavi

Žilijet Benconi

Rat nema žensko lice

Svetlana Aleksijevič

Crna voda

Džojs Kerol Outs

Divna propast

Džejmi Makgvajer

Atentat

Jasmina Kadra

Zakon o deci

Ijan Makjuan

Bitlsi

Sobi Laš Kristensen

Zanesenosti

Havijer Marijas

Otmenost ježa

Mjurijel Barberi

Pijavice

David Albahari

Potrošni

Nini Holmkvist

Sudar

Džejms Grejam Balard

Oteti. Istorija zločina

Ljudmila Petruševska

Po svom liku

Žerom Ferari

Sanjar

Ijan Makjuan

Ljubav 14

Federiko Moća