Tiha devojčica

Tiha devojčica


Autor: Peter Heg

Žanr: POPULARNA BELETRISTIKA, TRILER


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 416
Štampa Crno bela

Opis: Tiha devojčica, Peter Heg


Kasperu Kroneu, svetski poznatom klovnu, koji je rastavljen od voljene žene i koji očekuje očevu smrt, preti zatvor zbog neplaćanja poreza. U zamenu za slobodu, danska tajna služba zahteva od njega da upotrebi svoju izuzetnu sposobnost prepoznavanja i tumačenja zvukova koji se nalaze van čujnog opsega i pronađe otetu devojčicu, njemu već poznatu kao biće čijoj auri, za razliku od drugih, odgovara – tišina.

Po život opasna potraga za tihom devojčicom, vratolomna jurnjava po ulicama i podzemlju Kopenhagena, neverovatni susreti i otkrića povezaće četiri sudbine (klovna, umirućeg oca, tihe devojčice, žene koja je otišla) na neverovatan ali logičan način.

Pasaži koji vode u najrazličitije oblasti duha, nauke, religije, filozofije, muzike, pop-kulture, svakodnevice, bizarni likovi, mnoštvo fragmenata – u rukama ironičnog erudite pretapaju se u intelektualni triler o potrazi za identitetom i izgubljenom ljubavlju.

Kad su došli do sredine dvorišta, Kasper je osetio prve nagoveštaje njihovog tonaliteta. Bio je to d-mol u svom najgorem izdanju. Kao u Tokati i fugi u d-molu, velikim, sudbonosnim stubovima muzike.

A onda je prepoznao devojčicu. Tačno u tom trenutku nastupila je tišina.
Trajala je kratko, možda sekundu, možda ni toliko. Ali dok je trajala, izbrisala je stvarnost. Izbrisala je dvorište, arenu za probe, Dafijevu kancelariju, prozor. Ružno vreme. Mesec april. Dansku. Sadašnjost.

A onda je prestala. Nestala, kao da nikada nije ni postojala.

Od istog autora


Iz istog žanra