Peta žena


Autor: Hening Mankel

Žanr: TRILER


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 508
Štampa Crno bela

Opis: Peta žena, Hening Mankel


Po povratku sa idiličnog odmora u Rimu, policijski inspektor Valander se odmah uključuje u potragu za nestalim penzionisanim trgovcem automobilima, ljubiteljem ptica koji piše poeziju. Nedugo potom, gubi se trag i vlasniku jedne cvećare. Na prvi pogled potpuno nepovezani nestanci pretvaraju se u brutalna ubistva. Detaljnom istragom, Valander i njegov tim polako otkrivaju niti zamršene paukove mreže koja seže u prošlost i čije tkanje započinje u dalekom Alžiru.


„Zastrašujuća, majstorski napisana priča... Istraga zločina u kojoj je ključ mudro promišljanje.“
Rocky Mountain News

„Maestralno napisan krimić... Teško ga je ispustiti iz ruke, a još je teže saznanje da ćete ga brzo i pročitati.“
Austin American Statesman

„Savršen spoj zapleta, situacija i likova.“
The Baltimore Sun


Ovo je jedan od najmučnijih, najzamršenijih i najizazovnijih slučajeva u Valanderovoj karijeri. Svaki novi trag kod istražitelja izaziva sve veću nevericu, jer sve – način na koji ubica vozi, pakuje kofer, ali i miriše – ukazuje na ženu! Žena serijski ubica? U Švedskoj? Valander je suočen sa zapanjujućim dokazima da je reč o osvetniku nežnijeg pola – pametnom, snažnom, okrutnom i punom mržnje – koji uzima pravdu u sopstvene ruke.

Realistični prikazi istrage, odlični zapleti i uverljivi likovi čine ovaj roman vrhunskim trilerom koji traga za odgovorima na bolnu realnost sveta u kojem živimo, a Heninga Mankela predstavljaju kao jednog od najgenijalnijih kriminalističkih pisaca današnjice.

Kriminalistički romani o inspektoru Valanderu su međunarodni bestseleri do sada prodati u više od 25 miliona primeraka, prevedeni na preko 40 jezika i objavljeni u 33 zemlje. Po romanima su snimljeni TV filmovi u produkciji Bi-Bi-Sija, sa Kenetom Branom u glavnoj ulozi, koji su dobili prestižnu nagradu BAFTA.
 

Od istog autora


Korak ispred

Hening Mankel

Pogrešan trag

Hening Mankel

Iz istog žanra