Bilo ih je deset hiljada

Bilo ih je deset hiljada


Autor: Majkl Kertis Ford

Žanr: ISTORIJSKI ROMANI


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 330
Štampa Crno bela

Opis: Bilo ih je deset hiljada, Majkl Kertis Ford


Deskriptivnim i herojskim stilom koji povremeno podseća na Ilijadu, kroz izuzetno uzbudljivu avanturu i dirljivu istorijsku dramu, oživljava se zapanjujuća istinita priča iz stare Grčke – Ksenofontov pohod Deset hiljada. Godine 401. pre nove ere, gromoglasna vojska sačinjena od najamnika, pratilaca, sanjara i boraca željnih slave kreće da pomogne persijskom princu Kiru u nameri da uguši pobunu. Mesecima će deset hiljada iskusnih ratnika prolaziti kroz bitke, posmatrati užase, prelaziti preko pustinja i nabujalih reka, sve do samog pakla. Mnogi se neće vratiti, ali jedan će izrasti u velikog junaka…


„Epska priča koja će zaokupiti maštu svakog ko se interesuje za antičku Grčku. Punopravni naslednik Ognjene kapije Stivena Presfilda…” 
Library Journal

„Neverovatna priča o preživljavanju… Prava herojska drama sa sjajnim scenama bitaka, koje doslovce oživljava ovaj novi autor. Avantura epskih razmera, prepuna detalja iz antičkog perioda.” 
Publishing News

Bilo ih je deset hiljada sačinjen je od brzih obrta, dosledne priče i realnih likova, i zaista predstavlja knjigu kojom možete da osetite to vreme, blato, pesak, sneg, krv i strast… To je knjiga koja čitaocu pruža da doživi priču, ne samo da je pročita.” 
Statesman Journal

„Deskriptivni i herojski stil povremeno podseća na Ilijadu. Ford donosi zanimljiv, maštovit pogled na klasiku. Zanosno delo iz kojeg se mnogo može saznati…” 
Kirkus Review

Od istog autora


Bogovi i legije

Majkl Kertis Ford

Poslednji kralj

Majkl Kertis Ford

Iz istog žanra