Abraham Linkoln – lovac na vampire


Autor: Set Grejam-Smit

Žanr: HOROR


(5/5; broj glasova: 2)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 336
Štampa Crno bela

Opis: Abraham Linkoln – lovac na vampire, Set Grejam-Smit


„Mali moj dečače...“ bile su njene poslednje reči. Godinama kasnije, Abraham će saznati da je za smrt njegove voljene i nikad neprežaljene majke kriv zapravo vampir.
 
Naoružan svojom gorostasnom pojavom i spretnim rukovanjem sekirom, mladi Linkoln kreće na put osvete, ne sanjajući da će ga on odvesti sve do Bele kuće.
 
Abraham Linkoln je u svetu poznat i hvaljen kao spasilac Unije i oslobodilac robova, ali je njegova neustrašiva borba protiv sila mraka ostala u senci gotovo dvesta godina, sve dok Set Grejam-Smit nije slučajno otkrio Tajni dnevnik Abrahama Linkolna.  Upravo je taj dnevnik poslužio autoru da rekonstruiše istinitu životnu priču najvećeg američkog predsednika. 
Pred nama se otkriva skrivena pozadina Građanskog rata i nezaobilazna uloga koju su vampiri odigrali u stvaranju, razvoju i zamalo propasti američke nacije. 

„Najzabavniji, najdinamičniji i neobično dobro istražen prikaz Građanskog rata, kojem ćete se verovatno mnogo puta vraćati... Grejam-Smit mogao bi da postane Hauard Zin alternativne istorije vezane za vampire.“
Vanity Fair

„Izvrsno... Grejam-Smit je vešto utkao činjenice u fikciju... mračna, živopisna zabava.“
HeraldPublications.com

„Spontano, zabavno i očaravajuće parče istorijskog revizionizma... Grejam-Smit je dobar u jezivoj prozi i grozničavoj energiji koje vas ostavljaju bez daha. Osim toga, pametno podriva stvarne događaje i majstorski ih prerađuje.“ – Fort Worth Star – Telegram

„Siguran klasik.“  Book Page

Set Grejam-Smit (1976) autor je Njujork tajmsovog bestselera Gordost i predrasude i zombiji. Osim pisanja, radi i kao filmski i televizijski scenarista i producent. Živi u Los Anđelesu.

Po knjizi je snimljen film u režiji Timora Bekmambetova i produkciji Tima Bartona.

Iz istog žanra


Utihnuli beli grad

Eva Garsija de Urturi

Đavolji eliksiri

E. T. A. Hofman

Bes

L. Dž. Smit

Za ceo svet mrtva

Šarlejn Haris

Komplet trilogija Soj

Giljermo del Toro

Grad kostiju

Kasandra Kler

Ljudske vibracije

Darko Tuševljaković

Povratak: Suton

L. Dž. Smit

Komplet Prava krv

Šarlejn Haris

Pandora

En Rajs

Isterivač đavola

Vilijam Piter Blati

Soj

Giljermo del Toro

Danički užas

Hauard Filips Lavkraft

Pad

Giljermo del Toro