Abraham Linkoln – lovac na vampire


Autor: Set Grejam-Smit

Žanr: HOROR


(5/5; broj glasova: 2)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 336
Štampa Crno bela

Opis: Abraham Linkoln – lovac na vampire, Set Grejam-Smit


„Mali moj dečače...“ bile su njene poslednje reči. Godinama kasnije, Abraham će saznati da je za smrt njegove voljene i nikad neprežaljene majke kriv zapravo vampir.
 
Naoružan svojom gorostasnom pojavom i spretnim rukovanjem sekirom, mladi Linkoln kreće na put osvete, ne sanjajući da će ga on odvesti sve do Bele kuće.
 
Abraham Linkoln je u svetu poznat i hvaljen kao spasilac Unije i oslobodilac robova, ali je njegova neustrašiva borba protiv sila mraka ostala u senci gotovo dvesta godina, sve dok Set Grejam-Smit nije slučajno otkrio Tajni dnevnik Abrahama Linkolna.  Upravo je taj dnevnik poslužio autoru da rekonstruiše istinitu životnu priču najvećeg američkog predsednika. 
Pred nama se otkriva skrivena pozadina Građanskog rata i nezaobilazna uloga koju su vampiri odigrali u stvaranju, razvoju i zamalo propasti američke nacije. 

„Najzabavniji, najdinamičniji i neobično dobro istražen prikaz Građanskog rata, kojem ćete se verovatno mnogo puta vraćati... Grejam-Smit mogao bi da postane Hauard Zin alternativne istorije vezane za vampire.“
Vanity Fair

„Izvrsno... Grejam-Smit je vešto utkao činjenice u fikciju... mračna, živopisna zabava.“
HeraldPublications.com

„Spontano, zabavno i očaravajuće parče istorijskog revizionizma... Grejam-Smit je dobar u jezivoj prozi i grozničavoj energiji koje vas ostavljaju bez daha. Osim toga, pametno podriva stvarne događaje i majstorski ih prerađuje.“ – Fort Worth Star – Telegram

„Siguran klasik.“  Book Page

Set Grejam-Smit (1976) autor je Njujork tajmsovog bestselera Gordost i predrasude i zombiji. Osim pisanja, radi i kao filmski i televizijski scenarista i producent. Živi u Los Anđelesu.

Po knjizi je snimljen film u režiji Timora Bekmambetova i produkciji Tima Bartona.