Autori / Set Grejam-Smit

Set Grejam-Smit


Set Grejam-Smit rođen je 4. januara 1976. godine u Njujorku.

Autor je bestselera Gordost i predrasude i zombiji. Osim što piše, radi i kao filmski i televizijski scenarista i producent. Diplomirao je filmsku umetnost na koledžu Emerson.

Pre nego što je počeo da piše romane, Smit je objavljivao publicistička izdanja: The Big Book of Porn: A Penetrating Look at the World of Dirty Movies, The Spider-Man Handbook: The Ultimate Training Manual, How to Survive a Horror Movie: All the Skills to Dodge the Kills, kao i satirično delo sačinjeno od zbirke pisama izvinjenja upućenih svima onima koji su propatili tokom vladavine Džordža Buša.

Njegov roman Gordost i predrasuda i zombiji prodat je u više od milion primeraka i preveden je na više od dvadeset jezika.

Napisan je kao horor parodija na čuveni roman Gordost i predrasude. I njegovo sledeće delo, Abraham Linkoln, lovac na vampire, našlo se na listi bestselera Njujork tajmsa.

Osim romana, Smit se oprobao i u pisanju stripa: Marvel Zombies Return: Hulk.

Oba Smitova romana su ekranizovana. Abraham Linkoln, lovac na vampire imao je premijeru u junu 2012, a Gordost i predrasude i zombiji 2013. godine.

Živi u Los Anđelesu sa suprugom i dva sina.

Izdanja - Set Grejam-Smit  Nazad na "Autori"

  •