Tarantula


Autor: Tjeri Žonke

Žanr: TRILER


(4.33/5; broj glasova: 3)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 144
Štampa Crno bela

Opis: Tarantula, Tjeri Žonke


Tri priče, prepletene nalik na paukovu mrežu, uvlače nas u krimi-roman gotske atmosfere ispunjen mračnom stranom ljudske prirode, požudom, gubitkom i osvetom.
.
Rišar Lafarg je poznati specijalista za estetsku hirurgiju. Ali niko ne zna da je mlada žena u čijem prisustvu ga ponekad viđaju zapravo njegova zatvorenica. Rišar tera Evu na prostituciju na luksuznim pariskim žurkama, gde posmatra kako mušterije postupaju s njom i uživa u njenoj patnji i gađenju prema životu koji joj je nametnuo. 

Aleks Barni je upravo izvršio pljačku. Ubio je policajca, a i sam je ranjen. On mora da se sakrije, jer ga traže. Na njegovu žalost, tokom pljačke, neko je skinuo fantomku s njegove glave i sigurnosna kamera mu je snimila lice. Priseća se svog starog druga Vensana, koji bi sigurno našao način da mu pomogne u toj nezavidnoj situaciji.
 
Vensan Moro jedne noći odlazi da se provoza motorom. U jednom trenutku, shvata da ga neko prati. Pokušava da se otarasi progonitelja, gubi se u šumi, ali ga  misteriozna osoba sustiže. Četiri godine nakon Vensanovog nestanka, saznajemo da je njegov otmičar Rišar Lafarg, koji mu se sveti zbog silovanja ćerke.

„Spoj Markiza de Sada i Žan-Pola Sartra i nalik na priče strave Edgara Alana Poa, Tarantula je roman koji podjednako izaziva poštovanje i odbojnost.“
Washington Post

„Genijalan, elegantan i mračan roman... najmanje je što se može reći za Tarantulu.
The Washington Post Book World

Iz istog žanra


Jedno đubre manje

Đorđe Bajić

Stakleni ključ

Dašijel Hamet

Pucanj u Prištini

Zoran S. Stojanović

Akvitanija

Eva Garsija de Urturi

Isplata u krvi

Elizabet Džordž

Atentat

Jasmina Kadra

Divne kosti

Alis Sebold

Tiha voda

Viveka Sten

Druga sestra

Peter Molin Peter Nistrem

Jeza

Ros Makdonald

Prijatelji Edija Kojla

Džordž V. Higins

Crni red

Džejms Rolins

Pouzdana supruga

Robert Gulnik