Tarantula


Autor: Tjeri Žonke

Žanr: TRILER


(4.33/5; broj glasova: 3)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 144
Štampa Crno bela

Opis: Tarantula, Tjeri Žonke


Tri priče, prepletene nalik na paukovu mrežu, uvlače nas u krimi-roman gotske atmosfere ispunjen mračnom stranom ljudske prirode, požudom, gubitkom i osvetom.
.
Rišar Lafarg je poznati specijalista za estetsku hirurgiju. Ali niko ne zna da je mlada žena u čijem prisustvu ga ponekad viđaju zapravo njegova zatvorenica. Rišar tera Evu na prostituciju na luksuznim pariskim žurkama, gde posmatra kako mušterije postupaju s njom i uživa u njenoj patnji i gađenju prema životu koji joj je nametnuo. 

Aleks Barni je upravo izvršio pljačku. Ubio je policajca, a i sam je ranjen. On mora da se sakrije, jer ga traže. Na njegovu žalost, tokom pljačke, neko je skinuo fantomku s njegove glave i sigurnosna kamera mu je snimila lice. Priseća se svog starog druga Vensana, koji bi sigurno našao način da mu pomogne u toj nezavidnoj situaciji.
 
Vensan Moro jedne noći odlazi da se provoza motorom. U jednom trenutku, shvata da ga neko prati. Pokušava da se otarasi progonitelja, gubi se u šumi, ali ga  misteriozna osoba sustiže. Četiri godine nakon Vensanovog nestanka, saznajemo da je njegov otmičar Rišar Lafarg, koji mu se sveti zbog silovanja ćerke.

„Spoj Markiza de Sada i Žan-Pola Sartra i nalik na priče strave Edgara Alana Poa, Tarantula je roman koji podjednako izaziva poštovanje i odbojnost.“
Washington Post

„Genijalan, elegantan i mračan roman... najmanje je što se može reći za Tarantulu.
The Washington Post Book World