Stranac u tuđoj zemlji

Stranac u tuđoj zemlji


Autor: Robert A. Hajnlajn


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 640
Štampa Crno bela

Opis: Stranac u tuđoj zemlji, Robert A. Hajnlajn


Jedan od najuticajnijih romana naučne fantastike svih vremena. – Guardian

Kultni klasik

Prvi SF bestseler Njujork tajmsa u istoriji

Remek-delo velemajstora žanra

Valentina Majkla Smita odgajili su Marsovci i on je pripadnik ljudske vrste koji nikad nije video nijednog Zemljanina. Sada, konačno stigavši na Zemlju, on je stranac koji mora da nauči šta znači biti čovek. Ipak, njegova uverenja i moći daleko prevazilaze čovečanstvo i, dok podučava ljude o grukovanju i deljenju vode, Majkl podstiče transformaciju koja će stanovnike Zemlje izmeniti zauvek.

Ponukan idejom da napiše novu verziju Kiplingove Knjige o džungli, Hajnlajn nam je podario jedan od najkontroverznijih i najuticajnijih naučnofantastičnih romana svih vremena. Pod radnim naslovom Jeretik, pisan punih deset godina, roman se bavio analizom religije, seksualnosti, monogamije i savremenog odnosa prema novcu i vlasništvu. Bio je toliko kontroverzan da je izdavač zahtevao da Hajnlajn izbaci punih 60.000 reči pre nego što uđe u štampu.

Prvi put na srpskom, u integralnom obliku, pred vama je izuzetno delo koje ne samo što je uticalo na naučnu fantastiku već je svojim radikalnim stavovima obeležilo čitavu kontrakulturu šezdesetih godina XX veka i sve njene potonje izdanke.

„Knjiga kojoj je bilo suđeno da postane bestseler i oblikuje senzibilitet čitave generacije.“ – The Boston Globe

„Jedan od najpopularnijih romana naučne fantastike svih vremena.“ – Library Journal

„Ime junaka romana Stranac u stranoj zemlji poznato je milionima pismenih koliko i imena Oliver Tvist i Holden Kolfild.“ – Kurt Vonegat

Od istog autora


Svemirski vojnici

Robert A. Hajnlajn