Ljudske vibracije

Ljudske vibracije


Autor: Darko Tuševljaković

Žanr: DOMAĆA KNJIŽEVNOST, HOROR


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 207
Štampa Crno bela

Opis: Ljudske vibracije, Darko Tuševljaković


Zbirka Darka Tuševljakovića "Ljudske vibracije" nalazila se najužem izboru za 18. Vitalovu nagradu.

Ovo je druga knjiga mladog i nadarenog beogradskog pisca, a predstavlja zbirku horor priča. Devet žanrovski sličnih a tematski veoma različitih priča pokazuje težnju autora da oslika našu stvarnost živopisnim nijansama sive i crne boje. On svoj veoma poseban stil i humor crpe iz samog života, pretapajući to iskustvo u fantazijske bravure – sad već možemo reći – velikog iluzioniste.

 

Zbog jedinstva stila, teme i tona, ove priče o ljubavima pre smaka sveta i posle njega čitaju se poput romana. Bolno, setno i začudno, skoro kao život u 21. veku.

– Oto Oltvanji

 

Glas Darka Tuševljakovića u srpskoj književnosti 21. veka zapravo je šapat od koga vas podilazi jeza, cvokoću vam zubi, a vrata se zatvaraju uz škripu koja može da znači samo jedno. Nakon što pročitate njegove priče, teško da ćete više ikome ikada poželeti da poželite laku noć. Ali ovo nije knjiga koja će načisto da utronja samo čitaoca. Tuševljaković hrabro diše za vrat upravo onome ko je za sobom, uz škripu, malopre pritvorio vrata sobe u kojoj, uz plinsku svetlost, okrećete poslednji list ove knjige.

– Vule Žurić

 

Od istog autora


Senka naše želje

Darko Tuševljaković

Iz istog žanra