Usamljeni Titus

Usamljeni Titus

Gormengast 3


Autor: Mervin Pik

Žanr: FANTASTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Cena u knjižarama: 499,00 RSD
Cena sa maksimalnim popustom: 359,28 RSD
Vaša cena:
399,20 RSD
+ (troškovi dostave). U cenu je uračunat PDV.
Količina:
Stavi u listu želja
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 273
Štampa Crno bela

Opis: Usamljeni Titus, Mervin Pik


U završnom delu trilogije, Titus dospeva u grad gde niko nije čuo za Gormengast. Pod teretom izdaje, Titus sazreva u muškarca upoznajući Junonu. U vrtlogu događaja, mladi junak pokušaće da ubedi sve oko sebe u istinsko postojanje rituala i ogromnog zamka, ali će ga poslednja avantura potpuno otrezniti.

Pisan drugačijim stilom, daleko ličnijim usled bolesti i zbog susreta s koncentracionim logorom, Mervin Pik pretvara roman o zamku Gormengast u simbolički slojevitu maštariju, koja otkriva svu grotesknost sveta u kojem živimo.

Gormengast je snomora, bogata detaljima, groteskna, nadrealna i vizuelno precizna. To je roman napisan okom slikara. Bez obzira na to što je uticao na celokupnu savremenu fantastiku,Gormengast je zbog svojih literarnih kvaliteta neiscrpno i neponovljivo delo namenjeno svim čitaocima.


„Ukleti plemić, neočekivani heroj i zapanjujući spektar bizarnih stvorenja nastanjuju čarobni svet knjiga o Gormengastu, koje, zajedno sa Tolkinovim Gospodarom prstenova, zaslužuju epitet neprikosnovenih klasičnih dela fantastične književnosti svih vremena.“ 
Midwest Book Review

„Mervin Pik je bolji pesnik od Edgara Alana Poa, što mu je omogućilo da održi životnost svog fantastičnog sveta kroz sve tri knjige. To je zaista veliko, veliko delo, pravi klasik našeg doba.“ 
Dejvis Robertson

Od istog autora


Gormengast

Gormengast 2

Mervin Pik

Komplet Gormengast

Gormengast 1-3

Mervin Pik

Titus Groun

Gormengast 1

Mervin Pik