Vunderkind

AVANTURA REČI

Autor: Roj Jakobsen

Žanr: SAVREMENA KNJIŽEVNOST


(4.67/5; broj glasova: 3)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 256
Štampa Crno bela

Opis: Vunderkind, Roj Jakobsen


Naizgled sasvim običan život dečaka Fina, koji živi sa samohranom majkom u radničkom naselju Osla, menja se kada u njihov život kroče dve osobe. Podstanar, samac Kristijan, upoznaje Fina s novim idejama i načinom izražavanja, a otkriva mu i televizor, koji za dečaka predstavlja pravo otkrovenje. Nedugo potom, s njima počinje da živi i Finova šestogodišnja polusestra Linda, koja je u najmanju ruku neobična. U narednih godinu dana Lindino prisustvo zauvek menja Finov odnos prema majci. Dečak je primoran da se suoči s nerazumljivim svetom odraslih, da pronikne u bolnu tajnu svoje majke i da nađe svoje mesto pod suncem. 

Roman Vunderkind pleni jednostavnošću kojom pisac proniče duboko u skriveni svet pojedinca u pokušaju da odgovori na univerzalna pitanja: Na koji način drugi ljudi postaju ključne ličnosti u našim životima? Kako putem njih upoznajemo sebe? Do kojih granica davanja treba da idemo da bismo zadržali one koje volimo? Ovo je knjiga koja nam pruža snagu da s nadom gledamo u promene koje nam život nameće.

„Sjajno opažanje i predstavljanje toka misli deteta koje ne može sasvim da razume sve ono što se oko njega dešava, ali koje zna i oseća da nešto nije u redu.“
– Library Journal

Od istog autora


Drvoseče

Roj Jakobsen