Vunderkind

AVANTURA REČI

Autor: Roj Jakobsen

Žanr: SAVREMENA KNJIŽEVNOST


(4.67/5; broj glasova: 3)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 256
Štampa Crno bela

Opis: Vunderkind, Roj Jakobsen


Naizgled sasvim običan život dečaka Fina, koji živi sa samohranom majkom u radničkom naselju Osla, menja se kada u njihov život kroče dve osobe. Podstanar, samac Kristijan, upoznaje Fina s novim idejama i načinom izražavanja, a otkriva mu i televizor, koji za dečaka predstavlja pravo otkrovenje. Nedugo potom, s njima počinje da živi i Finova šestogodišnja polusestra Linda, koja je u najmanju ruku neobična. U narednih godinu dana Lindino prisustvo zauvek menja Finov odnos prema majci. Dečak je primoran da se suoči s nerazumljivim svetom odraslih, da pronikne u bolnu tajnu svoje majke i da nađe svoje mesto pod suncem. 

Roman Vunderkind pleni jednostavnošću kojom pisac proniče duboko u skriveni svet pojedinca u pokušaju da odgovori na univerzalna pitanja: Na koji način drugi ljudi postaju ključne ličnosti u našim životima? Kako putem njih upoznajemo sebe? Do kojih granica davanja treba da idemo da bismo zadržali one koje volimo? Ovo je knjiga koja nam pruža snagu da s nadom gledamo u promene koje nam život nameće.

„Sjajno opažanje i predstavljanje toka misli deteta koje ne može sasvim da razume sve ono što se oko njega dešava, ali koje zna i oseća da nešto nije u redu.“
– Library Journal

Od istog autora


Drvoseče

Roj Jakobsen

Iz istog žanra


Rat nema žensko lice

Svetlana Aleksijevič

Žuta kiša

Hulio Ljamazares

Male priče

David Albahari

Galad

Merilin Robinson

Pročišćenje

Sofi Oksanen

Regtajm

Edgar Lorens Doktorou

Zatočenik Nebesa

Karlos Ruis Safon

Pogovor

David Albahari

Noćni tigar

Ču Jangši

Pod žabom

Tibor Fišer

I dalje Alis

Lisa Đenova

Polubrat

Laš Sobi Kristensen

Ne plači, dete

Ngugi va Tiongo

Oporavak

Pet Barker