Gormengast, 2. deo – Gormengast

Gormengast, 2. deo – Gormengast

Autor: Mervin Pik

Žanr: FANTASTIKA

(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 465
Štampa Crno bela

Opis: Gormengast, 2. deo – Gormengast, Mervin Pik


U novu eru Gormengasta, eru Titusovog stasavanja i Stirpajkovog uzdizanja, uvedeni smo posle detaljnog pregleda ključnih događaja i sudbina likova iz prvog dela.

Međutim, Gormengast nije puki nastavak, već integralni deo velike trilogije koji produbljuje likove, značenja i posledice događaja prikazanih u Titusu Grounu.

Iako u drugom delu pratimo Titusovo odrastanje, od njegove sedme do sedamnaeste godine, ispunjeno sumnjama i nesigurnošću pred spoznajom sebe kao naslednika i budućeg gospodara zamka, glavni junak je, na neki način, sam zamak – Gormengast.

Zamak je ugrožen Stirpajkovom zločinačkom genijalnošću, rastućim, dubokim i višeznačnim neprijateljstvom između Majstora rituala i budućeg Gospodara, ali i Titusovim prkosom koji uzdrmava temelje poretka zasnovanog na beskonačnim, složenim i bizarnim protokolima.

Neumoljivi zahtev poretka da Titus prihvati predodređenost sudara se sa duhom buntovnika koji ga odvodi u nedozvoljeni pohod van zidina zamka, do sudbonosnog susreta sa Divljom devojčicom – susreta koji će izmeniti Titusov život i odrediti i budućnost zamka.

  •