U naručju zla

U naručju zla

Autor: Elizabet Džordž

Žanr: TRILER

(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 332
Štampa Crno bela

Opis: U naručju zla, Elizabet Džordž


Roberta Tejs je nađena kako sedi u staroj kamenoj štali, u svojoj najboljoj haljini i sa sekirom u krilu. Pored nje se nalazio obezglavljeni leš njenog oca. Njene prve i poslednje reči bile su: „Ja sam to uradila. I nije mi žao.“ Sada u tu narušenu seosku idilu sa starim imanjima i još starijim tajnama dolaze inspektor Skotland jarda Tomas Linli, osmi erl od Ašertona, i njegova nabusita pomoćnica, detektiv narednik Barbara Hejvers. Oni su poslati da reše okrutno ubistvo koje je zapanjilo mirno seoce. Dok se Linli i Hejversova probijaju kroz mračni lavirint tajnih spletki i užasnih zločina, oni dolaze do razbacanih parčića otkrića koje će odjeknuti idiličnom engleskom dolinom – menjajući i živote njih dvoje. 


„Uliva strahopoštovanje.“ 
Kirkus Reviews 

„Džordžova pripada samom vrhu engleske tradicije romana misterija.“ 
The Toronto Sun 

„Elizabet Džordž je najinteresantniji pisac koji se pojavio poslednjih godina, rođeni pripovedač koji vešto tka mrežu opčinjavajući čitaoca, ne puštajući ga.“ 
The San Diego Union 


Misterije inspektora Linlija predstavljaju jedan od najpopularnijih detektivskih serijala na svetu. Sa radnjom smeštenom u tipično englesko okruženje, dramatičnim zapletom i izuzetno zanimljivim likovima, ovi romani spadaju u sam vrh krimi žanra. Njihovu autorku Elizabet Džordž mnogi smatraju naslednicom Agate Kristi. Prema ovom serijalu BBC je snimio istoimenu izuzetno popularnu seriju.

Od istog autora


Isplata u krvi

Elizabet Džordž
  •