Na dalekom putu

Na dalekom putu


Autor: Išmael Beah

Žanr: POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 264
Štampa Crno bela

Opis: Na dalekom putu, Išmael Beah


Jedinstvena istinita priča koju mladi autor Išmael Beah iznosi u svojim memoarima pokreće mnoga moralna pitanja i otkriva strahote rata iz do sada gotovo potpuno nepoznate perspektive. Memoari dečaka-vojnika jesu potresna priča žrtve građanskog rata u Sijera Leoneu, a o prijemu kod publike govori i titula Njujork tajmsovog bestselera #1. 

U maloj zapadnoafričkoj zemlji Sijera Leone zaoštrava se unutrašnji sukob. Dečak Išmael Beah ima normalno detinjstvo, sluša rep muziku, ide u školu. Ali ne zadugo. Ratni vihor se rasplamsava i njegov se život potpuno menja. Usled užasnih događaja na koje ne može da utiče, on postaje dečak-vojnik, primoran da bude učesnik zastrašujućeg rata.


Na dalekom putu je tužna, divna, hipnotišuća priča. Beahova čudesna snaga daje optužujuću lekciju o tome kako miroljubiv narod može biti sposoban za strašne brutalnosti, baš kao i za dobro i hrabrost. Ostaviće vas bez daha.” 
Volter Isakson, pisac knjige Bendžamin Frenklin: Jedan američki život 

„Njegova iskrenost je zahtevna i svedoči o sposobnosti dece da prevaziđu svoje patnje, ako im se pruži šansa.” 
The New Yorker 

„Beahova priča, sa njenim uverljivim priznanjem i književnom specifičnošću – bilo da govori o repovanju, jedenju kokosa ili jurišu na zapaljeno selo u kojem je zarobljena njegova porodica – zahteva da bude pročitana.” 
People 

„Neverovatno... Svirepo, jedinstveno svedočanstvo o tome kako obična deca bivaju pretvorena u profesionalne ubice.” 
The Guardian UK 

„Ispričani jasnim, privlačnim jezikom mladog nadarenog pisca, ovi memoari kao da su predodređeni da postanu klasično svedočanstvo iz prve ruke o ratu i nesreći dece-vojnika u savremenim sukobima širom sveta.” 
Publishers Weekly

Iz istog žanra