Pandora


Autor: En Rajs

Žanr: HOROR


(5/5; broj glasova: 1)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 304
Štampa Crno bela

Opis: Pandora, En Rajs


Nove vampirske priče
U prvoj knjizi Novih vampirskih priča, pratimo smrtni život devojke Lidije, rođene u Rimskom carstvu nekoliko godina pre Hrista, ali i njen besmrtni, skoro 2.000 godina dug život kao vampirice Pandore. Sa Pandorom smo se upoznali u drugoj knjizi Vampirskih hronika – Vampiru Lestatu – kao sa dugovekovnom ljubavnicom vampira Marijusa, koji ju je i preobratio u besmrtnicu. U želji da opovrgne epitet tek puke ljubavne pratilje, Pandora odlučuje da napiše priču o svom životu, memoare ispunjene strašću, ljubavlju, patnjom, borbom, samosvojnošću, misterijama. Ovo je, takođe, i roman-rasprava o „muškom razumu“ i „ženskoj iracionalnosti“. 

Pandora je ćerka bogatog rimskog senatora. Još u Rimu upoznaje smrtnog Marijusa, u koga se zaljubljuje, ali njen otac ne odobrava tu vezu. Nakon što je novi car došao na vlast, senator i njegova porodica bivaju ubijeni, ali Pandora i njen brat pukim slučajem preživljavaju i beže u Antiohiju. Pandora se posvećuje kultu boginje Izide, a zatim ponovo sreće sada besmrtnog Marijusa, koji je preobraća u vampiricu. Tako počinje ljubavna priča koja traje 2.000 godina. Ova lepa, pametna, neustrašiva, samostalna i strasna superheroina vodi nas na putovanje kroz istoriju – nakon Rima i Antiohije, sledi Francuska 18. veka, kao i savremeni Pariz i Nju Orleans, gde pokušava da uđe u trag Marijusu i Lestatu. 


Pandora je istinski klasik, nalik na roman Ja, Klaudije Roberta Grejvsa!“
Amazon.com Review

„Ovo je En Rajs u svom najromantičnijem i najženstvenijem obliku.“
Kirkus Reviews

„Štivo koje jednostavno hipnotiše.“
Mademoiselle

„Zavodljivo... En Rajs se vraća onome u čemu je najbolja... nastavku sage o seksepilnim, nepobedivim i neodoljivim vampirima. Čarolija ne prestaje...“
Booklist

Iz istog žanra


Soj

Giljermo del Toro

U planinama ludila

Hauard Filips Lavkraft

Drakula

Brem Stoker

Mrtav do mraka

Šarlejn Haris

Isterivač đavola

Vilijam Piter Blati

Oni drugi

Džo Volton

Eragon

Kristofer Paolini

Pad

Giljermo del Toro

Ljudske vibracije

Darko Tuševljaković

Anđeosko srce

Vilijam Hjortsberg

Utihnuli beli grad

Eva Garsija de Urturi

Zlatna krv

Lucijus Šepard

Zov Ktulua

Hauard Filips Lavkraft

Klub mrtvih

Šarlejn Haris