Puž na padini

BRAĆA STRUGACKI

Autor: Arkadij i Boris Strugacki

Žanr: FANTASTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 230
Štampa Crno bela

Opis: Puž na padini, Arkadij i Boris Strugacki


Vrhunac stvaralačkog genija Arkadija i Borisa Strugackog

Puž na padini dešava se u dva naporedna sveta. Jedan svet je Uprava, institucija koju vodi nadrealna, kafkijanska birokratija čiji je cilj da upravlja šumom nad kojom je sagrađena. Drugi je šuma, mesto puno straha, čudnih bića, primitivnih ljudi i nasilja. Perec radi u Upravi i žarko želi da poseti šumu. Kandid se srušio u šumi i pokušava da se vrati u Upravu. Njihova putovanja su neobična i prepuna iznenađenja, i ostavljaju čitaoce ispunjene čuđenjem pred tajnama ovog stranog sveta.
Roman, isprva napisan daleke 1965. godine i odmah potom značajno prerađen, objavljen je u celosti tek 1972. Braća Strugacki su „Puža na padini” smatrali svojim „najsavršenijim i najznačajnijim delom”.


„Puž na padini nudi verovatno najjaču dozu neobične
i snažne vizije braće Strugacki od koje zastaje dah.”
– Džonatan Letem


„Braća Strugacki širom otvaraju prozore u umovima svojih čitalaca, ali ih ne zatvaraju sve za sobom, tako da vas nakon čitanja i dalje podilaze žmarci od hladnog vetra koji kroz njih duva.”
– The New York Times


„Kao delo koje se bavi nesposobnošću čovečanstva da razume bilo šta izuzev najmanjeg delića univerzuma, roman pruža neverovatan čitalački ugođaj koji vas istovremeno dezorijentiše.”
– Publishers Weekly

 

Od istog autora


Grad beznađa

Arkadij i Boris Strugacki

Ponedeljak počinje u subotu

Arkadij i Boris Strugacki

Teško je biti Bog

Arkadij i Boris Strugacki