Neverovatno hodočašće Harolda Fraja

AVANTURA REČI

Autor: Rejčel Džojs

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 12,2 x 15,5 cm
Povez Mek
Broj strana 304
Štampa Crno bela

Opis: Neverovatno hodočašće Harolda Fraja, Rejčel Džojs


Upoznajte Harolda Fraja, penzionera koji sa ženom Morin živi u engleskom seocetu. Svaki njegov dan isti je kao prethodni. Više ni Morin ne može da ga gleda, a da se ne strese i zbog načina na koji maže tost. Jednog dana, stiže mu pismo od poznanice koju nije video više od dvadeset godina: saopštava mu da je smrtno bolesna i da je to njeno oproštajno pismo. Na putu do pošte, Harold shvata da ne može da joj pošalje pismo, već da mora lično da joj ga preda. I tako, bez odgovarajuće obuće, mape, telefona, bez ičega, Harold Fraj se otiskuje na hodočašće dugo hiljadu kilometara, sa ciljem da stigne u bolnicu u kojoj leži Kvini. Sve vreme ga vodi osećaj da Kvini živi dok on hoda. I zaista, razglednice koje od njega dobija daju Kvini volju za životom, te ona nestrpljivo iščekuje njegov dolazak.
Ovo je roman koji će nas nasmejati, rastužiti i nadahnuti, knjiga koja će nam vratiti živost i otvoriti naša srca. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je priča koja nas podseća da je od postavljenog cilja važnije sve ono što na putu ka njemu osetimo, proživimo i spoznamo. 

„Haroldovo putešestvije istovremeno je i obično i neobično; to je putovanje na kojem on spoznaje sebe, savremeno društvo, vreme i prirodu. Ovo je duhovita i mudra knjiga, a Harold je istinski divna osoba. Obožavam ga.“
                                                                                   – Erika Vagner, The Times (UK)

„Odiseja običnog čoveka... originalno, suptilno i dirljivo.“
                                           – Kler Tomalin, pisac knjige Charles Dickens: A Life

Rejčel Džojs je nagrađivani autor originalnih radio-drama za BBC radio 4. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je njen prvi roman, koji je odmah doživeo ogroman uspeh i ušao u uži izbor za Nagradu Men Buker.