Neverovatno hodočašće Harolda Fraja

AVANTURA REČI

Autor: Rejčel Džojs

Žanr: LJUBAVNI ROMANI, POPULARNA BELETRISTIKA


(0/5; broj glasova: 0)
Format 12,2 x 15,5 cm
Povez Mek
Broj strana 304
Štampa Crno bela

Opis: Neverovatno hodočašće Harolda Fraja, Rejčel Džojs


Upoznajte Harolda Fraja, penzionera koji sa ženom Morin živi u engleskom seocetu. Svaki njegov dan isti je kao prethodni. Više ni Morin ne može da ga gleda, a da se ne strese i zbog načina na koji maže tost. Jednog dana, stiže mu pismo od poznanice koju nije video više od dvadeset godina: saopštava mu da je smrtno bolesna i da je to njeno oproštajno pismo. Na putu do pošte, Harold shvata da ne može da joj pošalje pismo, već da mora lično da joj ga preda. I tako, bez odgovarajuće obuće, mape, telefona, bez ičega, Harold Fraj se otiskuje na hodočašće dugo hiljadu kilometara, sa ciljem da stigne u bolnicu u kojoj leži Kvini. Sve vreme ga vodi osećaj da Kvini živi dok on hoda. I zaista, razglednice koje od njega dobija daju Kvini volju za životom, te ona nestrpljivo iščekuje njegov dolazak.
Ovo je roman koji će nas nasmejati, rastužiti i nadahnuti, knjiga koja će nam vratiti živost i otvoriti naša srca. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je priča koja nas podseća da je od postavljenog cilja važnije sve ono što na putu ka njemu osetimo, proživimo i spoznamo. 

„Haroldovo putešestvije istovremeno je i obično i neobično; to je putovanje na kojem on spoznaje sebe, savremeno društvo, vreme i prirodu. Ovo je duhovita i mudra knjiga, a Harold je istinski divna osoba. Obožavam ga.“
                                                                                   – Erika Vagner, The Times (UK)

„Odiseja običnog čoveka... originalno, suptilno i dirljivo.“
                                           – Kler Tomalin, pisac knjige Charles Dickens: A Life

Rejčel Džojs je nagrađivani autor originalnih radio-drama za BBC radio 4. Neverovatno hodočašće Harolda Fraja je njen prvi roman, koji je odmah doživeo ogroman uspeh i ušao u uži izbor za Nagradu Men Buker.

Iz istog žanra


Divna propast

Džejmi Makgvajer

Zapisi na telu

Dženet Vinterson

Noć mi te duguje

Vanja Čobanov

Limonov

Emanuel Karer

Hotel Sanrajz

Viktorija Hislop

Maskarada

Biljana Lukić

Stakleni zamak

Džanet Vols

Kvadrati trouglovi

Slobodan Tišma

Krv cveća

Anita Amirezvani

Srce i duša

Mejv Binči

Irbis

Aleksandar Žiljak