Piće pre rata


Autor: Denis Lihejn

Žanr: TRILER


(0/5; broj glasova: 0)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 256
Štampa Crno bela

Opis: Piće pre rata, Denis Lihejn


Privatne detektive Patrika Kenzija i Andželu Đenaro unajmljuju trojica političara da pronađu izvesna ukradena dokumenta, za čiji nestanak sumnjiče čistačicu crnkinju. Pošto pronalaze osumnjičenu, detektivi uviđaju da su stvari komplikovanije nego što se na početku istrage činilo. Kompromitujući materijal koji su privatni istražitelji unajmljeni da nađu ukazuje na korumpiranost političara i njihovu umešanost u dečju prostituciju. Ovo otkriće inicira krvave borbe uličnih bandi. Kenzi i Đenarova ne prezaju da ugroze i sopstvene živote ne bi li kaznili krivce i osvetili nevine. Pored svega što im se dešava, oboje se bore i sa ličnim demonima – Patrik sa sećanjem na oca koji ga je kao dete zlostavljao, a Andžela sa mužem nasilnikom.


„Surovo i jezivo… odlična priča.”
Boston Sunday Globe

 „Sjajan detektivski roman Denisa Lihejna… On je na neki način moj uzor.”
Stiven King

 „Tvrdokorni, stari bostonski političari i opasne, mlade vođe uličnih bandi… Nasilje u priči je uravnoteženo sa gracioznošću Lihejnove proze i moralnošću likova.”
Orlando Sentinel


Piće pre rata je uzbudljiv i napet detektivski triler, prvi od šest romana u kojima su dva glavna lika privatni detektivi. Upravo su ovi romani doneli književnu slavu Denisu Lihejnu, nakon kojih je usledila knjiga Mistična reka, koja ga je vinula u sam vrh američke književne scene.


Po mišljenju kritike i verne čitalačke publike, Kenzi i Đenarova spadaju među najbolje istražitelje savremenih detektivskih romana. Zanimljivi i napeti zapleti, odlični i složeni likovi, ali i ozbiljna razmatranja na temu rasizma, političke korupcije i zlostavljanja dece i žena, čine ovaj roman prvoklasnim žanrovskim štivom.

Od istog autora


Iz istog žanra


Stakleni ključ

Dašijel Hamet

Tiha voda

Viveka Sten

Najuži krug

Viveka Sten

Ona mora umreti

David Lagerkranc

Zaleđen

Bernar Minije

Druga sestra

Peter Molin Peter Nistrem

Atentat

Jasmina Kadra

Utihnuli beli grad

Eva Garsija de Urturi

Klanica

Li Čajld

Drago dete

Romi Hausman

Korak ispred

Hening Mankel

Tarantula

Tjeri Žonke

Crni red

Džejms Rolins

Rituali vode

Eva Garsija de Urturi