Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Hoking, Amanda

Amanda Hoking (1984) američka je spisateljica paranormalne fantastike za omladinu. Živi u Ostinu, u američkoj državi Minesota. Smatra se najuspešnijim samizdat piscem elektronskih knjiga.

Amanda je počela da piše još kao devojčica. Tokom detinjstva, a i kasnije, bila je sklona depresiji, a kada joj je bilo 11 godina, roditelji su joj se razveli. Kada je iste godine dobila kompjuter, svečano je izjavila da joj je spasao život. U srednjoj školi bila je pankerka i usamljenik, i dok su ostali izlazili u provod, ona je najčešće ostajala kod kuće i pisala.

Po završetku škole, nekoliko godina je radila kao pomoćni radnik u domu za osobe sa posebnim potrebama, ali i kao peračica sudova. 
U 17. godini napisala je prvi roman, Snovi kojih se ne sećam, a godine 2009. počela je da se odnosi prema pisanju kao prema poslu. Nakon što su elektronske knjige dobile na popularnosti, Amanda je shvatila da se u izdavaštvu stvorio prostor za samostalno izdavanje kakav nije postojao nikad ranije. U aprilu 2010. godine počela je da objavljuje e-knjige kao samizdat pisac, i do sada je izdala devet romana. Njene e-knjige postigle su neverovatan uspeh – do marta 2011. godine prodala je više od milion kopija, zaradivši dva miliona dolara. Danas, u proseku, prodaje po devet hiljada knjiga dnevno. 

Napisala je serijal My Blood Approves, vampirsku romansu, trilogiju Tril i započela serijal o zombijima – The Hollows. Nakon uspeha kao samostalni izdavač, za njene knjige zainteresovale su se i velike izdavačke kuće, pa je početkom 2011. potpisala višemilionski ugovor sa poznatom izdavačkom kućom St. Martins Press, koja će ubuduće objavljivati njene nove knjige, ali i već objavljene e-romane.

Dugogodišnja je blogerka i korisnica društvenih mreža Goodreads, Kindleboards, Facebook, Twiter I blog, za koje tvrdi da su joj mnogo pomogle u popularizaciji njenih romana.

Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak