Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Rat iz snova
(0/5; broj glasova: 0)

Rat iz snova

Autor: Vidal, Gor

Format: 14,5 x 20,5

Br. str.: 148

Knjiga je rasprodata

Podelite sa prijateljima:

 

OPIS: Rat iz snova

 

Ratu iz snova, Gor Vidal oštro kritikuje američku administraciju, raskrinkavajući obmane na kojima počiva američka politička strategija. On iznosi skrivenu istoriju koja je uobličila aktuelne američke imperijalističke ambicije, a čiji koreni leže u Drugom svetskom ratu i Trumanovoj doktrini, koja je od Amerike stvorila „državu nacionalne bezbednosti“.

I dok američka administracija ulazi u nove ratne sukobe, Vidal postavlja pitanje čijim interesima služi doktrina preventivnog napada. Da li je Avganistan pretvoren u ruševine da bi se osvetilo 3.000 žrtava 11. septembra? Ili je Osama „izabran iz estetskih razloga da bi bio zastrašujući simbol koji opravdava dugo planiranu invaziju i osvajanje Avganistana”? 

Najzad, nije li korporacijska Amerika već odavno zainteresovana za evroazijska mineralna bogatstva? Nije li zbog toga Osamu iznenada zamenio Sadam Husein u ulozi „personifikacije zla”? 

Vidal oslikava jednu osvetničku Ameriku, u kojoj je medijima dodeljen stalni zadatak da indoktriniraju javno mnjenje, gde su građani svedeni na nivo običnih marginalaca, a Čejni–Buš hunta je najnoviji, najsmrtonosniji – i protivustavni – branitelj korporacijske Amerike...

Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak