Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Elbom, Mič

Mičel Dejvid Elbom, poznatiji kao Mič Elbom (1958), američki je bestseler autor, novinar, scenarista, dramaturg, radio i televizijski voditelj, muzičar i filantrop. Njegove knjige prodate su u preko 28 miliona primeraka širom sveta. 
Američkoj publici je, i pre nego što je postao pisac, bio poznat po zanimljivim i nesvakidašnjim sportskim izveštajima i komentarima, ali je vrhunac dostigao tek pišući inspirativne priče kojima obiluju njegove knjige, drame i filmovi. 
Diplomirao je sociologiju na Brandejs univerzitetu u Valtamu, država Masačusets. Ljubav prema muzici navela ga je da nekoliko godina nakon sticanja diplome svira u noćnim klubovima širom SAD, a u Evropi se najduže zadržao na Kritu, svirajući klavir i pevajući u lokalnoj taverni. 
Tokom tog perioda je kod sebe otkrio talenat za pisanje, a potom je završio novinarstvo i biznis. Dobio je mnoge nagrade i priznanja, više od 200, a čak trinaest puta je proglašen najboljim sportskim kolumnistom od strane Udruženja urednika sportskih novina, a od istog udruženja su njegovi članci rekordnih sedam puta proglašeni za najbolje, što je presedan, jer nijedan drugi novinar ovo priznanje nije dobio više od jednom. 
Mnoge njegove dugogodišnje kolumne su prikupljene i objavljene kao antologije. Prvi ElbomovNjujork tajmsov bestseler bio je roman-biografija fudbalskog trenera Boa Šembeklera iz 1989. godine. 
Sledeća njegova knjiga, objavljena 1993, Fab Five: Basketball, Trash Talk, The American Dream, takođe je postala Njujork tajmsov bestseler 1994. 
Knjiga Utorci sa Morijem objavljena je 1997. godine bez ikakve pompe. Polako, zahvaljujući preporukama „od usta do usta”, knjiga je počela lepo da se prodaje, a onda je usledilo Elbomovo kratko pojavljivanje u šou-programu Opre Vinfri, nakon kojeg se knjiga vinula međuNjujork tajmsove bestselere u oktobru te iste godine. Šest meseci kasnije, knjiga je na istoj listi dostigla prvo mesto, a zatim je 205 nedelja na toj listi i ostala. Knjiga Utorci sa Morijem je prodata u preko 14 miliona primeraka, a prevedena je na 41 jezik. Opra Vinfri je producirala televizijski film Utorci sa Morijem za TV stanicu Ej-Bi-Si, u kojem glavne uloge igraju Henk Azarija i Džek Lemon. To je bio najgledaniji TV film 1999, a nagrađen je sa četiri Emija. 
Godine 2003, Elbom je napisao roman Petoro ljudi koje srećeš u Raju, sa kojim se ponovo našao na bestseler listi Njujork tajmsa. Knjiga je prodata u više od 10 miliona primeraka, a prevedena je na 35 jezika. Godine 2004. po njoj je snimljen TV film za Ej-Bi-Si u kojem glume Džon Vojt, Elen Berstin, Majkl Imperioli i Džef Danijels. 
Elbomov drugi roman, Još jedan dan, objavljen je 2006. Osim na listi bestselera Njujork tajmsa, našao se i na prvom mestu USA tudeja i Pablišers viklija. Pored svih aktivnosti kojima se veoma uspešno bavi, Mič Elbom nalazi dovoljno snage i vremena i za dobrotvorni rad. Osnivač je brojnih organizacija i fondova koji se bave pribavljanjem sredstava za pomoć beskućnicima, deci bez roditeljskog staranja, siromašnima… 
Godine 1995. oženio se Džanin Sabino. Nemaju dece. Žive u predgrađu Detroita.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak