Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Milar, Mark

MARK MILAR

Mark Milar (1969) stripski je scenarista iz Škotske i za svoj rad je nominovan za četiri Ajznerove nagrade i dve Nagrade „Igl“, a u junu 2013. kraljica Elizabeta II proglasila ga je vitezom Britanskog carstva zbog izuzetnog doprinosa filmu i književnosti. U svet stripa je profesionalno ušao još u srednjoj školi, kad je radio na naslovu u kojem se kombinuju elementi religije, satire i superherojske akcije. Godine 2001. pokrenuo je strip Ultimate X-meni za Marvelovu ediciju Marvel Comics’ Ultimate i napisao je trideset tri epizode tog naslova. Sledeće godine je sarađivao sa ilustratorom Brajanom Hičem na naslovu The Ultimates, ekvivalentu Osvetnika iz edicije Ultimate. Milarov rad na tom stripu kasnije je pretočen u dva Marvelova animirana filma.

Godine 2004. napisao je serijal Marvel Knights Spajdermen, a s Brajanom Majklom Bendisom napisao je prvih šest izdanja stripa Ultimate Fantastična četvorka. Kasnije se vratio tom naslovu i napisao još dvanaest epizoda. Sa crtačem Stivom Maknivenom je 2006/2007. radio mini-serijal Građanski rat (Civil War). Dve godine kasnije, napisao je mini-serijal Marvel 1985, koji govori „o stvarnom svetu, onom u kojem sada živimo, u kojem nas zatiču negativci iz Marvelovog univerzuma“, a proslavio se i kao pisac scenarija za Starca Logana.

 

STIV MAKNIVEN

Stiven Stiv Makniven je kanadski strip-crtač kojeg je, posle nekoliko ranih radova, Marvel angažovao na mnoštvu projekata, među kojima su Novi Osvetnici, Ultimate Secret i Marvel Knights 4. Veliku popularnost stekao je 2006/2007, kad je sa scenaristom Markom Milarom stvorio mini-serijal Građanski rat (Civil War). Uspeh su ponovili 2008/2009, kad su zajedno stvorili priču Starac Logan.

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START ĆE POČETI

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak