Čarobna knjiga

Internet prodavnica - Klub čitalaca

"Čarobna knjiga" izdavačka kuča, internet prodavnica i klub čitalaca. Sve na jednom mestu!

Kontakt

Informacije o porudžbinama radnim danima od 09-17h, Tel: 021/ 439697 Kontaktirajte nas »

Registruj se!
Prijava za članove
Zaboravljena lozinka?
Čarobna knjiga newslteer

Čarobna Knjiga

NEWSLETTER

Art Anima

Čarobna knjia

Gulnik, Robert

Robert Gulrik je rođen u malom univerzitetskom gradu u Virdžiniji koji je, po njegovim rečima, osim učenjaštva, ljudima mogao da ponudi jedino ispijanje burbona i prepričavanje anegdota, priča o susedima, pripovestima o precima koji već odavno nisu živi. Zna da citira Foknera, koji je rekao da je za južnjake prošlost stvarna kao i sadašnjost, da ona čak i nije prošlost. 
Studirao je na Džon Hopkins univerzitetu u Baltimoru, a nekoliko godina je živeo u Evropi, između ostalog i na jednom zabačenom grčkom ostrvu. Nadao se da će postati glumac ili slikar, ali je nakon nekog vremena shvatio da je njegova strast prema ovim umetnostima uveliko nadjačavala talenat koji je posedovao. 
Napisao je roman koji nije izdao, ali zbog kojeg su ga se roditelji odrekli i lišili ga nasledstva. Preselio se u Njujork, jer je u velikom gradu bilo moguće reći i napisati sve ono što je u malom gradu izazivalo sablažnjivanje. Počeo je da radi u reklamnoj agenciji, ali nakon što je u ranim pedesetim godinama dobio otkaz, vratio se pisanju pripovesti o živima i mrtvima kojih se naslušao dok je živeo u malom gradu. Trenutno živi u jednom gradiću u Virdžiniji, u velikoj staroj seoskoj kući na obali široke i mirne reke. Društvo mu pravi pas Pričer (Propovednik), koji, po njegovim rečima, ima pametnija posla nego da sluša njegove priče, te je to i razlog što je počeo da ih piše i pripoveda svima onima koji su zainteresovani da ih čuju. 
Osim romana Pouzdana supruga, Gulrik je napisao i memoare The End of the World as We Know It, a trenutno radi na drugom romanu.
 
 

Leteći START

Učestvuj i obezbedi sjajne
naslove sa 33% popusta!

LETEĆI START JE U TOKU

  • dana

  • sati

  • min

  • sek

TOP 10 NASLOVA
Carobna knjiga

 

© 2020. Čarobna knjiga

www.carobnaknjiga.rs

Developed by weboperater

 

Podrška za kupovinu: knjizarecarobnaknjiga@gmail.com

Na početak