Darovita


Autor: Kristin Kešor

Žanr: FANTASTIKA


(5/5; broj glasova: 2)
Format 14,5 x 20,5 cm
Povez Mek
Broj strana 416
Štampa Crno bela

Opis: Darovita, Kristin Kešor


U Ketsinom svetu, Daroviti su oni koji poseduju određenu moć. Oni su prepoznatljivi po očima različite boje – jedno zeleno, drugo plavo. Neustrašiva Ketsa poseduje moć ratnice, nesalomivu snagu da ubije golim rukama, i kao takva je skoro nepobediva. U službi ujaka tiranina, kralja Midlana, primorana je da kažnjava i usmrćuje ljude koji mu se na bilo koji način suprotstave. Kako bi se izborila s jarmom svog gospodara i sprovela pravdu, tajno osniva Savet, koji pruža zaštitu nepravedno okrivljenima. U jednoj od svojih pravdoljubivih misija, Ketsa upoznaje princa Poa, koji takođe poseduje Dar. Između njih se rađaju ljubav i divlja strast, ali on je istovremeno i njena uzdanica u smrtonosnoj misiji koja im predstoji. 
 
Po je sin kralja Rora i poseduje moć vidovitosti i čitanja misli. Odmalena je primoran da krije svoju pravu prirodu Darovitog da je drugi ne bi iskoristili u sopstvene svrhe. Nakon pada s litice, ostaje slep, ali zbog njegovih natprirodnih sposobnosti, niko sem Ketse nije toga svestan. Po je zaljubljen u Ketsu i pomaže joj da se izbori sa opasnostima i silama nepravde u surovom i nemilosrdnom svetu u kojem žive. 


„Ketsa predstavlja oličenje mladosti. Puna je samopouzdanja i vere u svoje moći i talente, a opet je zbunjena svojim mestom i ulogom u svetu u kojem živi... U ovoj priči slikovitog nasilja i nežnih emocija, sveprožimajućih strasti i divlje dobrote, junaštva i lepote, nijedan poraz nije konačan, a pobeda potpuna.“
Kirkus Reviews

„Ketsa je junakinja jača od bilo kog muškarca, a istovremeno istinsko oličenje žene.“
Booklist

Od istog autora


Vatra

Kristin Kešor

Iz istog žanra


Srce Tajge

Aleksej Ivanov

Panov lavirint

Giljermo del Toro

Olimp 1

Den Simons

Krv vilenjaka

Andžej Sapkovski

Ikabog

Dž.K. Rouling

Vreme prezira

Andžej Sapkovski

Rajski vodoskoci

Artur Č. Klark
   TOP 20

Bitka kod Korina

Brajan Herbert

Putovanje

Ketrin Laski

Zadužbina

Isak Asimov

Magija krvi

Tesa Graton
   TOP 20

Negde u vremenu

Ričard Metison