Brend / WIZARDING WORLD

WIZARDING WORLD


Serijal o Hariju Poteru, omiljeno štivo ne samo dece već i odraslih, jedan je od najpopularnijih serijala u istoriji. Kroz tih sedam romana, pored glavne priče, spisateljica Džoana Rouling čikala nam je maštu i oduševljavala nas mnogim neverovatnim i čarobnim detaljima koji ne samo što su obogaćivali sama dela već su gradili jedan svet širi od korica knjiga u kojima je bio zarobljen.
Odjek koji je priča o Hariju imala kod ljubitelja širom sveta jasno je ukazivao na želju čitalaca da se taj fantastični svet oslobodi sa stranica serijala i u svoj svojoj raskoši prikaže željnim fanovima.
Tako je nastao Čarobnjački svet.
Fantastične zveri i gde ih naći, obavezan udžbenik u Hogsvortu, Kvidič kroz vekove, koji Hari čita u časovima dokolice, i Pripovesti barda Bidla, knjiga koja je bila od suštinske važnosti za pronalaženje Relikvija smrti, bili su prvi izlet u tu novu fantastičnu avanturu.
Te knjige, dobro poznate svakom ljubitelju Harija Potera, Čarobna knjiga je, kao prirodni partner za predstavljanje Čarobnjačkog sveta u Srbiji, objavila najpre pojedinačno, a potom i u luksuznom kompletu poznatom kao Hogvortska biblioteka.
Uspeh tih izuzetnih knjiga koje su ponudile pregršt novih informacija o fantastičnom svetu Harija Potera, a čiji prihod ide u dobrotvorne svrhe, pokrenuo je pravu lavinu daljeg interesovanja.
Danas je Čarobnjački svet globalni fenomen koji uključuje ne samo knjige već i filmove, pozorišne predstave, igre i brojne druge načine da se istraži svaki kutak raskošno izmaštanog dela Džoane Rouling. Čarobna knjiga je posvećena luksuznom predstavljanju tog divnog sveta i, pored pomenutih knjiga, objavila je i originalne scenarije koje je Džoana Rouling napisala za prva dva visokobudžetna filma u serijalu o pet avantura čuvenog magizoologa Salamandera Skamandera.
Kako Čarobnjački svet bude rastao, tako će rasti i naš odnos s njim, kroz koji ćemo ovdašnjim čitaocima predstaviti neverovatnu kompleksnost i magiju jednog od ključnih svetova fantastike.