Serijali / DC GOLD

DC GOLD


Naša nova edicija, DC GOLD, u kojoj ćemo vam doneti najzanimljivija i najznačajnija dela iz bogatog DC univerzuma za koja smo uvereni da će vas ostaviti bez daha, jer to se upravo i nama dogodilo dok smo birali priče koje ćemo vam predstaviti.

Svet bi bez superheroja bio pusto i prozaično mesto, prepušteno nekad sivoj, nekad žutoj svakodnevici, te Čarobna knjiga ovom edicijom nastavlja svoj pohod unošenja široke palete boja u život stripske publike svih generacija, od kojih su mnoge (ako ne i baš sve) odrastale upravo uz neke od DC-jevih čuvenih junaka, čija se istorija proteže sve do tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka. Svi znamo za Supermena, Betmena, Čudesnu Ženu, Zelenog Fenjera, Fleša, Akvamena i druga slavna imena iz panteona DC-jevog univerzuma, čije su pustolovine pisali i crtali neki od najpoznatijih američkih stripskih autora.

U svojoj bogatoj istoriji, DC komiks ne samo što je ustanovio specifičan superherojski svet prepun zvezda i zvezdica, koji je u stalnoj ekspanziji, već je taj svet širio i bočno, u sijaset multiverzuma, koji su autorima, pa samim tim i njihovim kreacijama, nudili novu slobodu u izrazu, u namerama i njihovom sprovođenju. Ti univerzumi se dodiruju, katkad preklapaju i poklapaju, katkad sukobljavaju i poništavaju, ali zajedno svakako čine unikatnu višedimenzionalnu mapu iz koje ćemo mi izvući ključna mesta, čvorišta značajna za razvoj te složene stripske strukture.

 

dc gold