Serijali / The Best of Marvel

The Best of Marvel


Izazovan je i prilično težak zadatak iz nepreglednog obilja najfantastičnijih, najneverovatnijih i najraznovrsnijih priča Marvelovog univerzuma izabrati one za koje bismo mogli reći da su NAJBOLJE. Svaki odabir je subjektivan i podložan kritici, a pogotovo onaj koji se temelji na građi bogatoj koliko je to građa „kuće ideja“. Zato smo, birajući priče za biblioteku THE BEST OF MARVEL®, imali na umu to da, pored ličnih afiniteta, izbor moramo zasnovati na postojećim relevantnim anketama ljubitelja stripa širom sveta, te na opšteprihvaćenim stavovima kritičara devete umetnosti.

Ne postoji konačan spisak naslova koji će biti objavljeni u našoj biblioteci. U sledeće dve godine predstavićemo deset priča, koje ćemo, u zavisnosti od obima, izdati u jednom ili više tomova, a zatim ćemo biblioteku proširivati novim naslovima, u izdavačkom ritmu koji bude najviše pogodovao našim čitaocima.

Kako i priliči reprezentativnom izdanju, namenjenom pravim sladokuscima, stripsko štivo neće biti jedini sadržaj ponuđen čitaocu. Svaka priča biće dopunjena pratećim tekstovima scenarista, crtača i urednika koji su je stvarali. Zahvaljujući tim tekstovima, moći ćete da se bolje upoznate sa značajem koji data priča ima za istoriju Marvelovog univerzuma, a dobićete i jedinstven uvid u to kako je nastajala, povodom čega su se autori dvoumili, na šta su bili ponosni, a zbog kojih odbačenih rešenja i danas osećaju žal. Gde god to bude izvodljivo, omogućićemo vam da zavirite u skice i idejna rešenja na osnovu kojih su odabrane pripovesti dobijale svoj oblik.

Nadamo se da će vam se dopasti nova biblioteka Marvelovih izdanja, konceptualno jedinstvena na našim prostorima, da ćete zahvaljujući njoj steći bolji uvid u jedan od najbogatijih imaginarnih svetova koji su ikada stvoreni, i da ćete još više zavoleti neprevaziđenu magiju stvaranja olovkom, tušem i perom.

Uživajte!

 

the best of marvel

Izdanja - The Best of Marvel


Begunci 1

Brajan K. Von

Begunci 2

Brajan K. Von

Čudesni

Kurt Bjusijek

Derdevil: Poslednji dani

Brajan Majkl Bendis

Kuća M

Brajan Majkl Bendis

Marvel 1602

Nil Gejman

Osvetnici: Rastanak

Brajan Majkl Bendis

Rat beskraja

Džejms Starlin

Rukavica beskraja

Džejms Starlin

Starac Logan

Mark Milar

Tajni ratovi

Džonatan Hikman

Vizija

Tom King